Kraken borsası spot fiyat verilerini yeni Chainlink düğümü üzerinden DeFi'ye taşıyor
Kraken borsası spot fiyat verilerini yeni Chainlink düğümü üzerinden DeFi'ye taşıyor

Kraken borsası spot fiyat verilerini yeni Chainlink düğümü üzerinden DeFi’ye taşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kraken ‘in Chainlink ağına bağlantısı, borsanın fiyat verilerini blockchain tabanlı uygulamalarda kullanılmak üzere yayınlamasına izin verecek.

Ticaret hacmine göre dördüncü en büyük kripto para borsası olan Kraken, spot fiyat verilerini merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamaları ve geliştiricileri tarafından kullanılmak üzere hazır hale getiriyor. Kraken, Pazartesi günü kendi Chainlink düğümünü çalıştırdığını ve Oracle Oranlarını Ethereum ve diğer blok zincirlerine yayınlamasını sağladığını duyurdu.

Chainlink’in yerleşik kriptografik imzalama özelliği, kullanıcıların Kraken’in platformundan kaynaklanan herhangi bir verinin zincir üzerindeki kanıtına erişebilecekleri anlamına da geliyor. San Francisco merkezli Kraken, Oracle Oranlarının türev sözleşmeleri, borç verme, ödemeler ve sabit paralar dahil olmak üzere merkezi olmayan uygulamalar için gerçek zamanlı fiyat veri akışları sağlayabileceğini söyledi.

Chainlink’in merkezi olmayan oracle ağı, manipülasyondan uzak olmayı amaçlayan güvenilir fiyat verilerini sağlamak için DeFi içinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Oracles, akıllı sözleşmeler kullanarak olayları tetiklemek için kullanılabilecek veriler sağlar. Kraken, oracle’lar aracılığıyla spot fiyatlar sağlamanın dijital varlık endüstrisinde şeffaflık ve güven oluşturmaya yardımcı olacağını söyledi:

“Bu sadece DeFi’ye yüksek hacimli bir borsadan doğru fiyat beslemeleri sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda kökenini şüphesiz kanıtlamak için bu verileri zincir üzerinde kriptografik olarak imzalayabiliriz, bu da otomatikleştirilmiş blok zinciri işlemlerini tetiklemek için kullanıldığında daha da güvenilir hale getirir.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin