BTC’nin 20K altında kalması Bitcoin dominance son yılların en düşük seviyesine getirdi…

Kötü performans rekoru: Bitcoin’in, 3. çeyrek bilançosu ürküttü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya ekonomisinde bir çeyreği daha geride bıraktı ilk çeyrek rakamları ne kadar iyimser olmadıysa ikinci çeyrek rakamları daha da sert geldi. Kimsenin beklemediği kadar ikinci çeyrek krizleriyle karşı karşıya kaldık. Hem global çapta hem ülkelerin iç dinamiklerinde kötü bir performansı izliyoruz.

Bir kötü performansı da kripto dünyası yaşadı. İlk çeyrek kötü derken, daha da kötü olanını ikinci çeyrek performansıyla gördük. Bu çöküşe Bitcoin ise her zamanki gibi öncülük etti. Önde gelen kripto para birimi 2022’nin ikinci çeyreğinde %56’dan fazla değer kaybettiği için Bitcoin yatırımcıları için acımasız bir üç ay geride kalmış oldu.

Kripto kargaşasının ortasında 11 yılın en kötü çeyreğini kayıtlara geçti

Bitcoin, kripto pazarındaki gerilemenin ortasında ikinci çeyrekte 11 yılın en kötü düşüşünü kaydetti. Mayıs ve Haziran türbülansının ardından, %56’lık düşüş, 2011’in üçüncü çeyreğinden bu yana görülen en kötü üç aylık seviye oldu.

Üç aylık kayıp, finansal piyasalarda birden fazla kriz yaşandığı için geliyor. Haziran ayında, kripto borç verenler Celsius ve BlockFi, birincisinin müşteriler için para çekme işlemlerini durdurma kararı öne çıktı. İkincisi FTX tarafından indirimli bir fiyatla satın alınacağı yönündeki spekülasyonların ardından sürekli incelemeye alındı. Terra’dan artık bahsetmiyorum bile…

Bitcoin, yokları oynuyor

Blockchain analytics Skew verilerine göre, önde gelen kripto para biriminin fiyatı Nisan ve Haziran ayları arasında %56.27’ye kadar düştüğü için Bitcoin (BTC), 11 yılın en büyük üç aylık kaybını gördü.

Öte yandan Bitcoin %66,62 düşerek 15,40 $’dan 5,14$ ‘a düştüğü 2011 yılının üçüncü çeyreğinden beri bu kadar kötü performans göstermemişti. 2022’nin nispeten sakin bir ilk üç ayından sonra, Bitcoin’in sadece %1,46 oranında ortalama kayıp görmüştük. Ancak sonrasında Nisan başında 45.000 doların üzerinde olan BTC, 30 Haziran’da 18 bin doların bile altına geriledi.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin