Kosovalı Bitcoin madencileri, yasak sonrası ekipmanlarını satmaya başladı

Kosovalı Bitcoin madencileri, yasak sonrası ekipmanlarını satmaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sokak çatışmalarından enerji krizlerine kadar bir dizi faktör, kripto sektöründe büyük panik ve satışları tetikleyebilir. Tüm gözler Kazakistan’ın Bitcoin madencilerindeyken, başka bir ülke şimdi kripto madencilerini mercek altına alıyor.

Kosova Avrupa’nın en ucuz enerjisiyle dikkat çekiyordu

Güneydoğu Avrupa ülkesi Kosova, hükümetinin kış ortasında nüfusunu etkileyen elektrik kesintilerinden dolayı faaliyeti suçlayarak geçici bir kripto madenciliği yasağı ilan etmesinden sonra kamuoyunun gözü önündeydi. Ancak yasaktan günler sonra The Guardian, Kosovalı madencilerin kayıplarını azaltmak için madencilik ekipmanlarını ucuz fiyatlarla sattıklarını bildirdi.

Haber yayını, madencilerin madencilik ekipmanlarından kurtulduklarını veya kriptoya daha az düşman olan ülkelere taşındıklarını bildiren Facebook ve Telegram gibi sosyal medya kanallarındaki sohbetlere atıfta bulundu. Balkan devletindeki yetkililer, insanların uymasını sağlamak için yüzlerce kripto madenciliği donanımına zaten el koyduklarını iddia ediyor.

The Guardian’ın Avrupa’nın en düşük olduğunu iddia ettiği ucuz enerji maliyetleri nedeniyle Kosova, kripto madencileri için çekici bir yerdi.

Bu arada Arcane Research’ten bir rapor, Kosova’da 1 BTC madenciliğinin elektrik maliyetinin kabaca 10.000 ila 20.000 dolar arasında olduğunu gösterdi. Diğer birkaç komşu ülke de aynı aralıkta, bu nedenle bazı madencilerin bu konumları yeni ve daha enerjik bir başlangıç ​​için izlemesi mümkün.

Kosova yasağı Bitcoin’i etkiler mi?

En büyük kripto para son günlerde zor zamanlar geçiriyor ama toparlanmaya yönelik bazı sinyaller var. Haber yayına hazırlanırken Bitcoin, son yedi gün içinde %3.08 oranında bir yükselişin ardından 43.100 dolar bandındaydı. Buna rağmen, piyasanın aşırı bir korku hali devam ediyor.

Bitcoin yatırımcıları ve madencileri, Kosova’dan gelen en son haberlerin Kazakistan örneğinde görüldüğü gibi hashrate mi vuracağını yoksa Bitcoin fiyatını mı düşüreceğini merak ediyor olabilir. Ancak Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne göre Kosova’nın ortalama aylık hash oranı payı Ağustos 2021’de %0,01 civarındaydı. Karşılaştırıldığında, Kazakistan’ın payı %18,10’du. Özünde, Kosova yasağının etkisi, endüstride Kazakistan’ınkiyle

Madenciler daha sakin ülke arayışına girebilir

Kazakistan’ın hash gücü, önceki haftalarda yaşanan siyasi şiddet ve cinayetler patlamasından bu yana gelişiyor. Bununla birlikte, birkaç büyük ölçekli Bitcoin madencisi, Orta Asya ülkesinin onlar için doğru yer olup olmadığını sorgulamaya başladı.

Bir zamanlar Çin’den kaçan madenciler için güvenli bir sığınak olarak görülen Kazakistan’ın protestoları ve internet kesintileri, potansiyel madencileri bunun yerine daha az değişken lokasyonlar seçmeye sevk edebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin