Kosova kripto para madenciliğini yasakladı
Kosova kripto para madenciliğini yasakladı

OHAL ilan edilen Kosova’da kripto para madenciliğine sert darbe!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kosova hükümeti bugün Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin madenciliğini yasakladıklarını duyurdu.

Ekonomi Bakanı Artane Rizvanolli, ülkedeki kolluk kuvvetlerinin madencilik operasyonlarını belirlemeye ve engellemeye başlayacağı konusunda uyarı yayınladı.

Kosova, elektrik kesintilerini sebep göstererek Bitcoin madenciliğini durdurdu

Bakan Rizvanolli, Aralık ayında kurulan “Enerji Temini için Acil Durum Önlemleri Teknik Komitesi’nin” tavsiyesi üzerine hareket ediyor. Aralarında Rizvanolli’nin de yer aldığı çok sayıda Bakan’ın yanı sıra diğer devlet daireleri ve Kosova Enerji Kurumu’ndan temsilciler de komitede yer alıyor.

Geçen ay, Kosova hükümeti sert geçen kış mevsiminin yol açtığı elektrik kesintileriyle başa çıkabilmek için 60 günlük olağanüstü hal ilan etti. Ülkede elektriğin çoğu kömürle çalışan elektrik santrallerinden geliyor. En büyük tesis Aralık ayında teknik sorunlar nedeniyle geçici olarak kapatıldı ve ülke enerji ithal etmeye başlamak zorunda kaldı. Ancak komşu Sırbistan’ın da teknik ve hava sorunları nedeniyle kapasite kaybetmesi nedeniyle fiyatlar pahalandı.

Olağanüstü hal sayesinde hükümet elektrik kesintileri uygulamaya başladı ve ithalat için parayı yeniden tahsis etti.

Hash oranı arttı, elektrik arzı düştü

Kosovalılar, elektrik kesintileriyle başa çıkmak için jeneratörler kullanırken hükümet, gerekli olmadığı düşünülen enerji tüketimini, yani kripto madenciliğini kesmeyi seçti.

Cambridge Üniversitesi’nin istatistiklerine göre Avrupa’daki en ucuz elektrik tarifelerinden birine sahip olan Kosova’da kripto madenciliği yüksek ilgi görüyor ancak Temmuz 2021 itibarıyla ülke, Bitcoin’in küresel hash oranının yalnızca %0,01’ini oluşturuyor.

Kosova, azalan elektrik arzı ve artan hash oranlarıyla karşı karşıya kalan diğer ülkelerle benzer bir yol izliyor. Kazakistan, Çin ve İran’da da son aylarda benzer adımlar atıldı. İran’da 6 Mart’a kadar kripto para madenciliği yasaklanmış durumda.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin