New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor
New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor

Koronavirüs kripto para madenciliği sektörünü nasıl etkiliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyayı etkisi altına alan ve milyarlarca kişinin karantina altına alınmasına sebep olan koronavirüs pandemisi, kripto para madenciliği sektörünü de derinden etkiledi.

Koronavirüs ekipman tedarik takvimlerini tamamen bozdu

Hut 8 Madencilik Grubu CEO’su Andrew Kiguel, şirketinin çiftliklerini desteklemek adına kripto madencilik makinelerinin teslimi için belirsiz bir zaman çizelgesiyle boğuştuğunu söyledi. Küresel salgın nedeniyle işlerin tamamen bozulduğunu belirten Kiguel’in yanı sıra Riot Blockchain de koronavirüs salgınının iş faaliyetlerini etkileyeceği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Andrew Kiguel, insanların Bitcoin madencilik ekipmanları yerine vantilatörler ve maskeler almak gibi farklı tedarik zinciri sorunlarıyla boğuştuğunu belirtti. Çin merkezli kripto madenciliği makine üreticisi Bitmain, ocak ayında, koronavirüs salgını nedeniyle teslimatları ertelemek zorunda kalacağı konusunda bildirimler yayımlamıştı. Bitmain faaliyetlerine devam etmesine rağmen, teslimat takvimi belirsizliğini koruyor.

Madenciler halving’i bekliyor

ABD’de halka açık bir madencilik firması olan Hut 8 Mining Group, madencilik çiftliğinin büyüklüğünü uygun bir şekilde ölçeklendirme umuduyla yaklaşan Bitcoin halving’i yakından izliyor. Kripto madenciliği firması, 2018’in ortasında çekirdek faaliyetine başladıktan ve 2019’da madencilik gücünü artırmak için yeni tesisler edinmişti. 2019 yıl sonu raporuna göre, kripto madenciliği firması bir önceki yıla göre %66 artışla 58,6 milyon dolar gelir elde etmişti.

Kripto madenciliği firmaları Bitcoin fiyatına ve blok ödüllerine son derece bağımlı faaliyet gösteriyor. Önümüzdeki ay gerçekleşmesi planlanan halving, blok ödülünü 12,5 BTC’den 6,25 BTC’ye düşürecek.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin