New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor
New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor

Koronavirüs ilacı haberleri ışığında Bitcoin ve küresel piyasalar yeşillendi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzunca bir süredir 7 bin dolar seviyesiyle savaşan Bitcoin dün bir kez daha bu önemli barajı aşmayı başardı. Bu haberin yazıldığı esnada önde gelen kripto para birimi 7 bin 78 dolardan işlem görüyor. Bu yükselişin küresel piyasalarla birlikte koronavirüs ilacı haberleri ışığında gerçekleştiğine inanılıyor.

Bitcoin dün yalnızca 90 dakika içinde 550 dolarlık istikrarlı bir artış kaydetti ve 7 bin doların üzerine çıktı. Son yedi gün içinde BTC hakimiyeti %64 civarında sabit kaldığı için kripto pazarında kayda değer bir değişiklik olmadı. Bu durum altcoinlerin son dalgalanma sırasında yeni bir zemin yakalayamadığı anlamına geliyor.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, altcoinlerin çoğu yeşillendi ve son 24 saatte küçük kazançlar gösteriyor. Neredeyse tüm kripto para birimleri sabit kalırken XRP, EOS, TRX ve LTC gibi bazılarının %1’den daha az bir miktar kayıp kaydediyor.

Koronavirüs ilacı haberleri piyasaları canlandırdı

Dün çıkan bazı haberlerde Gilead Sciences tarafından geliştirilen bir ilacın yeni koronavirüsün (COVID-19) tedavisinde etkili olduğu iddia edildi. Bu gelişmeden ötürü küresel piyasalarda bazı olumlu hareketler görüldüğü bildiriliyor. Aynı şekilde Türkiye’de bazı ilaç söylentileri hız kazanmaya başladı.

Habere göre koronavirüsü Remdesivir ile tedavi eden bir Chicago hastanesi semptomların hızla iyileştiğini fark etti. Bu konuda konuşan Miller Tabak Baş Pazar Stratejisti Matt Maley şöyle dedi

Koronavirüs ilacı haberleri çok olumlu. Tabii ki, son zamanlarda bunun gibi birkaç iyi haber daha duyduk ve insanlar umduğu gibi patlama yapmadı. Büyük soru, bu haberlerin ekonomiye yardım etmekte yeterli olup olmayacağı.

S&P 500 Vadeli İşlemleri 74 puan yükseldi ve günlük %2,6’lık kazanç kaydetti. Dow Jones vadeli işlemleri de %3 artışla yaklaşık 690 puana ulaşırken, Nasdaq 100 vadeli işlemleri %2 arttı.

Piyasa düzenli ticaret için hala kapalı olsa da vadeli işlem fiyatlarındaki artış potansiyel olarak olumlu bir havaya işaret ediyor. Sizce bu artışa koronavirüs ilacı haberleri mi sebep oldu, yoksa başka bir teknik sebep mi söz konusuydu? Yorumlarda fikirlerinizi bizimle paylaşın.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.

Ünlü ekonomist halving sonrası Bitcoin tahmini ile korkuttu!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin