2020 sona ererken Bitcoin’i etkileyecek 5 gelişme
2020 sona ererken Bitcoin’i etkileyecek 5 gelişme

Korkunç Bitcoin volatilitesi mi? 750 milyon dolarlık BTC opsiyonu Cadılar Bayramı’nda sona erecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ayın son Cuma günü süresi dolacak olan Bitcoin opsiyonlarının yaklaşan 750 milyon $ ‘lık vadesi diğer önemli tarihlere denk geliyor.

İki ana faktör devreye girdikçe, ayın sonunda büyük bir Bitcoin (BTC) volatilite artışı meydana gelebilir. BTC opsiyon piyasası, 750 milyon $’lık büyük bir vadeye yaklaştı ve CME vadeli işlemler piyasasının açık pozisyonu da yükseldi.

Bir opsiyonun süresi dolmak üzereyken, opsiyon sözleşmesi sahipleri, sözleşmelerini vade bitiminden önce veya sonra ayarlamalı. Çoğu zaman, bu Bitcoin fiyatında volatiliteye neden olabilir.

Çakışmalar bir arada

Bitcoin opsiyonlarından gelen volatiliteyi gerçek vadenin bir ila iki gün öncesine kadar ölçmek zordur. Ancak ayın son Cuma günü gerçekleşecek olan bitiş tarihi diğer önemli tarihlere denk geliyor.

CME Bitcoin vadeli işlem takvimine göre, Ekim vadeli işlem sözleşmesi 30 Ekim’de sona eriyor. Tüm CME aylık Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri her ayın son Cuma günü sona eriyor.

CME Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin yaklaşan son tarihi, yüksek açık pozisyon nedeniyle özellikle önemlidir.

CME, açık pozisyon ile, Binance Vadeli İşlemleri ve diğer büyük borsaları geride bırakarak en büyük ikinci Bitcoin vadeli işlem piyasası oldu.

CME, akredite yatırımcılara ve kurumlara uyarlandığından, büyük kripto para birimi borsalarını aşan CME Bitcoin vadeli işlem piyasası önem taşıyor. En önemlisi, kurumlardan BTC talebinin daha önce hiç bu kadar yüksek olmadığını gösteriyor.

Açık pozisyon terimi, piyasada açık olan long ve short sözleşmelerin toplam miktarını ifade ediyor. Bu nedenle, açık pozsiyon vadeye yaklaşırken yüksek olursa, büyük bir volatiliteyi tetikleyebilir.

Beklenen opsiyonların ve vadeli işlemlerin sona ermesinin yanı sıra, BTC de önemli bir aylık kapanışa bakıyor.

26 Ekim’de, haftalık mum kapanışının ardından BTC, resmi olarak Ocak 2018’den bu yana 13.000 $’ın üzerinde tamamlanan ilk haftalık mumunu işaretledi.

Skew’den araştırmacılar, devam eden BTC rallisinin “organik” doğasının uzun süreli bir yükseliş trendi şansını artırabileceğini söyledi. BTC opsiyon işlemleri önümüzdeki iki ay içinde BTC’nin %7’lik bir ihtimal ile 20.000 $’a ulaşmasını fiyatlıyor.

Bitcoin ivmesini sürdürebilir mi?

Volatilitede beklenen artışın BTC’ye yardımcı olup olmayacağı yoksa keskin bir reddi mi tetikleyeceği BTC’nin ivmesine bağlı olacak.

BTC’nin fiyatı aylık kapanışa kadar 13.000 $’ın üzerinde kalabilirse, geri çekilme nedeniyle rallinin devam etme şansı artacak.

Anonim trader Bitcoin Jack de dahil olmak üzere teknik analistler, BTC’nin mevcut teknik yapısının yükselişe geçtiğini belirtiyor.

Zincir üzerindeki veriler bir madenci satışına işaret etmesine rağmen BTC fiyatındaki sürekli artış, piyasaya yeni talebin aktığını da gösteriyor.

Mevcut oyuncuların, madencilerin ve yatırımcıların satış baskısı, kripto para piyasasına giren yeni sermaye ile dengeleniyor.

Son opsiyonların 25 Eylül’de sona ermesinin ardından, BTC fiyatı sonraki 16 günde 10.686 dolardan 11.720 dolara yükseldi. O sırada, volatilitenin Eylül opsiyonlarının sona ermesinden kaynaklanabileceği belirtilmişti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin