FED faiz kararı

Son dakika: Korkulan olmadı, işte Fed’in faiz kararı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son günlerin en çok araştırılan ve sonucu merakla beklenen konulardan biri Amerika’nın faiz kararıydı. Hatta geçtiğimiz aydan bu yana uzman, ekonomist, amatör yatırımcı kim varsa pozisyonlarını ve beklentilerini bu karara göre almıştı.

Beklentiler 75 baz puanda kalırken, en kötü senaryo 100 baz artırımıydı. Ancak bununla ilgili korku geride kaldı. Çünkü Amerika Merkez Bankası beklentiler dahilinde bir adım attı. Bu adımın neticesinde faiz 75 baz puan artırıldı. Yapılan artış tüm piyasalara bir nebze de olsa nefes aldırdı.

Hem makro hem mikro ekonomi de yaşanan stres ve sıkıntı kendini rahatlamaya bıraktı. Özellikle de dijital varlıklar üzerinde rahatlama daha çok hissedildi. Bitcoin ve türevleri ani bir tepki vermeyi başardı. BTC, 19.500 doların üzerine kadar çıkarak son günlerin iyi bir artışını kaydetti. Faiz ile birlikte dump/pump hareketleri daha çok fazlalaştı.

Faiz kararı beklentileri karşılasa da Fed’in şahin bakışı hiç eksilmedi. Enflasyonun halen yüksel olması faizlerin devam edeceği sinyalini de verdi. Br sonraki karara kadar piyasalar rahatlasa da bu stresin 2022 yılında devam etmesi bekleniyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin