Korku ve açgözlülük endeksi kritik seviyeye geriledi

Korku ve açgözlülük endeksi kritik seviyeye geriledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberBitcoin ve türevlerinde yaşanan düşüş insanlarda paniğe yol açıyor. Korku ve açgözlülük endeksi verilerine baktığımızda düşüşü daha belirgin görüyoruz. Varlıkların derin düzeltmesi yatırımcıları fazlasıyla tedirgin etti. Dün itibarıyla endeks dip seviyelere kadar geriledi. Satışların fazlalaşması endeksi dip noktalara sürükledi. 

8 Ocak 2022’de, Bitcoin fiyatı Cumartesi öğleden sonra 40.500 dolara kadar düştü. Bu düşüşün ardından BTC 40K bölgesini ikinci kez denim oldu. Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne (CFGI) göre, duygular “aşırı korku” olduğunu bizlere gösterdi. CFGI puanı ise 10 seviyelerine kadar geriledi. CFGI puanı en son 171 gün önce 21 Temmuz 2021’de bu kadar düşüktü.

Kripto piyasasında ekstra bir korku var. Acemi yatırımcıların genellikle panik satışı yapması korkuyu artırıyor. Korku seviyesi ne kadar dipte olursa yatırımcılar içen alım fırsatı doğuyor. Çünkü Bitcoin ve türevleri düştükçe panik satışı geliyor. Bu da korku ve açgözlülük endeksi tarafında düşüşe neden oluyor. Bu düşüşlerin olması büyük yatırımcılar için alım fırsatı olarak yorumlanıyor.

Korku ve açgözlülük endeksi, 10 seviyelerine kadar geldi

Korku ve açgözlülük endeksi, 10 seviyelerine kadar geldi

Dijital para piyasaları geçtiğimiz hafta milyarlarca dolar değer kaybetti. Önde gelen kripto varlığı Bitcoin ise son yedi gün içinde %10’a yakın değer kaybetti. 8 Ocak 2022 Cumartesi günü, fiyat Eylül 2021’in sonundan bu yana en düşük noktasına ulaştı. 

Korku ve açgözlülük endeksi

Bitcoin’in Cumartesi günü küresel ticaret hacmi kabaca 23,6 milyar dolar düştü. BTC’nin Cumartesi günü 24 saatlik aralığı 40.517,66 dolar ile 42.702,09 dolar arasındaydı. Alternatif.me web portalın da barındırılan mevcut Korku ve Açgözlülük Endeksi (CFGI), puanının 10 olduğunu gösterdi. Bu araç, farklı kaynaklardan gelen duyguları analiz ediyor. İnsanların yatırım esnasındaki psikolojik durumunu ölçüyor. Endeks şu an ise 23 seviyesinde yine korku tarafı ağır basıyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin