Korku endesindeki düşüş ve oynaklıktaki azalış Bitcoin madencilerine su serpti, neden mi?

Korku endesindeki düşüş ve oynaklıktaki azalış Bitcoin madencilerine su serpti, neden mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılının başından bu yana piyasa dönüş emaresi arayan uzman ve yatırımcılar bir türlü aradıklarını bulamadı. Kısa süreli düzeltmeler, kedi sıçraması, ayı yükselişleri gibi argümanlar yine büyük çoğunluğu kandırdı. Bu süreçte Bitcoin kıramaz dediğimiz her bölgeyi kırdı. Korku seviyesinin ‘aşırı’ olması yatırımcıları tedirgin etmeye yetti.

BTC/USD Paritesi (3 Aylık Grafik)
BTC/USD Paritesi (3 Aylık Grafik)

Yaşanılan süreçte sadece yatırımcılar tedirgin olmadı. Bitcoin madencileri de varlıklarını satmak zorunda kaldı. En fazla satış ise Mayıs-Haziran-Temmuz aylarında gerçekleşti. Bunun en büyük nedeni ise maliyetin bile altına düşen madencilik işlemleri…

Her ne kadar 3 aylık dönemi baz alsak da en tepe olarak Haziran ayını düşünebiliriz. Yaza başlangıç olarak kabul edilen Haziran ayında Bitcoin madencileri üst düzey bir satış yaptı.

Bitcoin satışları aydan aya farklılık gösteriyor

Arcane Research, 15 Ağustos’ta bir rapor yayınladı. Kamu madencileri, faaliyetlerini sürdürmek için BTC’lerini büyük ölçekte satmak zorunda kaldıkları raporda belirtildi. Madenciler, bir önceki ay yaklaşık 14.600’e kıyasla Temmuz ayında Bitcoin varlıklarının 6.500’ünü sattı.

Bitcoin madencilerinin Ocak-Temmuz satış oranları
Bitcoin madencilerinin Ocak-Temmuz satış oranları

Sonuç olarak, halka açık madencilik şirketlerinin BTC satışları iki ay arasında yarıdan fazla azaldı. Bu da %58’e yakın düşüşü gösterdi.

Bitcoin madencileri satışa Mayıs ayında başladı

En çok satış Haziran ayında olsa da satışı tetikleyen dönem Mayıs ayına denk geliyor. Hatırlayacağınız üzere Mayıs’ta piyasada Terra çöküşü yaşanmıştı. Yukarıda paylaşılan grafikte Ocak ve Nisan aylarındaki satışların ne kadar az olduğunu görüyoruz.

Mayıs ayında Bitcoin madencileri, üretimlerinin %100’ünden fazlasını sattı. Bu da toplulukta şok etkisi yarattı. Haziran ayında, kamu madencileri, Mayıs ayına göre dört kat daha fazla sattı ve üretimlerinin yaklaşık %400’ünü harcadı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin