featured

Piyasadaki korku Bitcoin’i 25,000’dan geri çevirdi! İşte sıradaki ralli için kritik seviyeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, haftaya 2023 yılının en yüksek seviyesine tırmanarak başladı. En büyük kripto para birimi her şeye rağmen, Ağustos 2022’den bu yana ilk kez 25,000 dolar seviyesine dokundu. Ancak bu bölgede hızla reddedildi.

BTC, 27,000 dolara doğru ilerlerken piyasadaki korku hızını kesti. Coinglass verileri, son 24 saat içinde FOMO sebebiyle Bitcoin’de 69 milyon dolarlık tasfiye gerçekleştiğini paylaştı.

Bitcoin boğa koşusu devam edecek mi?

Federal Rezerv’in (Fed) enflasyonun hızını kontrol etme çabalarının tamamen başarılı olmamasıyla birlikte, politikaları 50 baz puanlık (bps) faiz oranı artışına ve kripto piyasasına zarar verecek sert bir döneme girilmesine sebep olabilir.

Bu, Bitcoin’in yükselişini bir süreliğine durdurabilir. Böylece 23,500 dolarda bulunan destek noktası yeniden test edilebilir ve ardından 19,000 dolara doğru bir düşüş başlayabilir.

Bitcoin

BTC, son 24 saat içinde %2,5’lik bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 23,500 dolar civarında konsolide oluyor. Bununla birlikte Bitcoin, haftalık grafiğinde hâlâ %9,2’lik bir yükseliş ile yeşilde.

Milyarder ve Gemini borsasının kurucu ortağı olan Cameron Winklevoss, Bitcoin’in son fiyat performansını ve 25,000 dolara yükselişini değerlendirdi.

Winklevoss için bu, kripto endüstrisinin 2022 ayı piyasasının sancılı bölümünün ötesine geçtiğini ve kripto alanının “bununla tanımlanmayacağını” gösteriyor.

BTC fiyatındaki artışın sebebi nedir?

Son zamanlarda Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu’nun (SEC) kripto endüstrisine yönelik düzenleyici eylemleri ve ABD yargı alanında hizmet sağlayan borsalar, sermayenin stablecoin’lerden piyasadaki en iyi kripto para birimlerine yönelmesine neden oldu.

Bitazu Capital kurucu ortağı olan Mohit Sorout’a göre Bitcoin, dolar maliyeti ortalamasına göre yatırım yaparken Bitcoin’in performansını ölçen Dolar Maliyet Ortalaması (DCA) göstergesini tetikledi. Sorout, bu göstergenin BTC piyasasının tarihinde yalnızca üç kez yanıp söndüğünü belirtiyor.

Bitcoin

Bu gösterge sinyali her yanıp söndüğünde, Bitcoin fiyatı büyük ralliler gerçekleştirdi. 2015’te BTC fiyatı %7400 oranında bir artış gerçekleştirirken, 2019’da ise %160’li bir yükseliş yaşandı. Bu gösterge en son yanıp söndüğünde, Bitcoin fiyatı %640’lık bir ralli ile tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69,000 dolara ulaşmıştı. 16 Şubat tarihinde bu gösterge 4. kez yanıp söndü. Bu da yeni bir boğa piyasasının olası bir başlangıcına işaret eder.

Bazı yatırımcılar, son ralliyi “kısa bir sıkışıklığa” ve yatırımcıların kripto endüstrisine ve mevcut makroekonomik koşullar arasında kâr elde etme fırsatlarına olan güvenini yeniden kazanmalarına bağlıyor.

BTC, bu yazının yazıldığı sırada 23,800 dolar civarında işlem görüyor ve 23,500 dolarda bulunan destek noktasını test ediyor. Eğer burada tutunursa 25,000 dolarlık kritik seviye yeniden test edilebilir.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin