Koreliler kripto para yasağına karşı

Koreliler kripto para yasağına karşı yaklaşık 100.000 imza topladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaklaşık 100.000 Güney Koreli vatandaş hükümete başvurarak, Adalet Bakanlığı’nın potansiyel kripto para ticaret yasağının uygulamamasını isteyen bir dilekçeye imza attı. Koreliler kripto para yasağına karşı olduklarını ifade ettiler.

Güney Koreli yurttaşlar huzursuz

Güney Kore Devlet Başkanı’nın icra dairesi olan Blue House’a, 50’den fazla dilekçe sunuldu. Bu dilekçelerde Adalet Bakanlığının kripto para ticaretini yasaklama planını reddeden 71.000’den fazla imza bulunuyor.

Strateji ve Maliye Bakanlığı ile Güney Kore kripto para görev gücü üyesi diğer ajanslar, Adalet Bakanlığı’na ve Park Sang-Ki’nin kripto para ticaretine yasak koyma kararını desteklemediklerini veya kabul etmediklerini belirttiler.

Kısa süre sonra Blue House aracılığıyla Güney Kore hükümeti , kripto para ticareti yasağı konusundaki tartışmalara karşı duruşunu kamuoyuna açıkladı ve kripto para yatırımının kısa vadede yasaklanmayacağını açıkladı.

Kripto para yasağının önlenmesine yönelik ses getiren çok imzalı dilekçenin yanı sıra Güney Kore vatandaşları hükümete başvurdukları birçok dilekçe mevcut. Bu dilekçelerin bir kısmında vatandaşlar Adalet Bakanı Park Sang-Ki’nin görevden alınmasını istiyor.

Blue House’un çevrimiçi topluluğundaki Güney Koreli vatandaşların çoğunluğu, Bakanlığın kripto para ticareti yasağı ile ilgili tek başına hareket ederek, hükümet ve özellikle Strateji ve Finans Bakanlığı tarafından üzerinde anlaşmaya varılmamış olan erken bir açıklama yaparak küresel piyasayı manipüle ettiğini iddia etti.

Blue House ve Güney Kore hükümetinin resmi duyurusuna göre, Park’ın açıklaması Adalet Bakanlığı ve hükümetin değil, konuyla ilgili kişisel görüşlerini yansıtıyordu.

Koreliler kripto para yasağına karşı

Bu nedenle, birçok vatandaş Adalet Bakanı’nı görevden almak üzere Blue House’un dilekçe sistemi aracılığıyla Güney Kore hükümetine talepte bulunuyorlar.

Güney Koreli vatandaşlardan Adalet Bakanı Park Sangki’yi çıkarma yönündeki talep sayısı
“Adalet Bakanı Park, hükümet ile Strateji ve Finans Bakanlığınca üzerinde anlaşmaya varılamayan kripto para ticareti yasağına ilişkin bildiriyi kendince yayınladı. Birçok Güney Koreli yatırımcı maddi kayıplara uğradı. Bakanın yaklaşımı hükümetin görüşü değil ve milyarlarca dolar kayıp yaratan erken bir açıklama yaptığına göre sorumluluğu alarak istifa etmek zorundadır.”

Ne olacak?

Bu durum nedeniyle tahminlere göre Adalet Bakanı Park görevden alınmayacak ve eylemleri için herhangi bir cezaya çarptırılma ihtimali oldukça düşük. Ancak hükümet, bakanlığın açıklamasının sebep olduğu kayıpların büyüklüğünü göz önüne alarak Bakan’dan Güney Kore vatandaşlarına kamuya açık bir özür sunmasını isteyebilir.

Strateji ve Finans Bakanlığı, Bakan Park’ın kripto para ticaret yasağı önerisini medya raporlarıyla öğrendiğini belirtti. Tüm bu yasak taleplerine rağmen Güney Kore Merkez Bankası ile birlikte iki ajans, kripto para düzenleme çalışmalarını yürütüyor.

Adalet Bakanı Park’ın erken açıklamalarından dolayı kripto para küresel piyasa değeri neredeyse 100 milyar dolar geriledi.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin