featured

”Kore Merkez Bankası kripto parayı gündeme almalı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kore Maliye Enstitüsü (KIF) üyesi üst düzey bir araştırmacı, merkez bankasını bazı ödemeleri blockchain üzerinden kripto para olarak vermeye çağırdı..

Kore Maliye Enstitüsü (KIF) ‘nin kıdemli araştırmacısı Lee Dae-ki, Kore Merkez Bankası’nın  bir blockchain üzerinde ödemeleri “ciddi olarak” ele alması gerektiğini belirtti.

Araştırmacı, “finans alanında bir devrim” olma potansiyeline sahip kripto para birimlerini benimsemenin nedenlerini ortaya koydu. Maliyetleri düşürdüğünü, şeffaflığı arttırdığını ve tüketicilerin ödemelerini kolaylaştırdığını söyledi.

Korea Times raporunda:

“Merkez bankalarının siber saldırılara karşı savunmalarını geliştirmeye ve kurumlar ile tüketiciler arasında ödemelerin yapılma biçimini sağlamaya yönelik olarak, blochchain tabanlı teknoloji ve dağıtılmış muhasebe veritabanı çok değerli.” dendi.

Ayrıca araştırmacı Lee, merkez bankasının bankacılık sektörünün eksiksiz bir revizyonuna yol açacak bir blockchain üzerinde dijital para göndermesinin mümkün olduğunu söyledi.

Rekabet Etmek Zorunda Kalınca Revize Edecekler

Araştırmacı şunları yazdı:

”Bankalar, tüketicilere faydalı olacak yüksek faiz veya ek hizmetler sağlayacak. Dijital para sistemleri ile rekabet etmek zorunda kalacakları için bankacılık sektörünü revize edecekler.”

Kore, dünyadaki en büyük kripto para ticareti pazarına sahip olmasına rağmen hükümet, kripto para birimlerine karşı sert bir duruş sergiliyor.

Kore yetkilileri, ICO’lar vasıtasıyla dijital belirteçlerin verilmesini veya kripto para birimleriyle güçlendirilen radikal yeni bir para toplama yöntemi olan ilk madeni paraları tekliflerini yasaklamış durumda.

Geçtiğimiz hafta, Kore’nin birincil finansal düzenleyicisi, Bitcoin gibi kripto para birimlerine yönelik düzenlemeyi reddetti.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin