Kore Bankası başkanından CBDC ve kripto para açıklaması
Kore Bankası başkanından CBDC ve kripto para açıklaması

Kore Bankası başkanından CBDC ve kripto para açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kore Bankası (BOK) Başkanı Lee Ju-yeol, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) Bitcoin gibi kripto para birimlerine olan talebi azaltabileceğini düşünüyor.

Bitcoin ve CBDC

Bitcoin’e şüpheyle yaklaşan Lee, BTC ve diğer kriptoların ödeme aracı ve / veya değer saklama aracı olarak işlev görme kabiliyetleri açısından sınırlı olduğunu söyledi.

“Merkez bankası tarafından çıkarılan dijital para birimi tanıtıldığında, ödeme aracı olarak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine olan talep azalacak.”

Güney Kore won’unu ihraç eden Kore Bankası, yaklaşık bir yıldır CBDC’lerin fizibilitesini araştırıyor. Korea Times’a göre, merkez bankası 2021’in sonuna kadar kendi CBDC sistemini pilot olarak kullanmayı planlıyor.

İsveç, İsviçre, ABD ve Japonya dahil olmak üzere birçok ülke, CBDC’leri keşfetme çabalarını artırdı. Çin şu anda yuan’ın dijital bir versiyonunu test ediyor.

Lee, geçtiğimiz ay düzenlediği basın toplantısında, Güney Kore ekonomi gazetesi Money Today’e göre, ABD’nin CBDC’lere olan yaklaşımını hız yerine kalite geliştirmeye öncelik verme açısından kabul ettiğini söyledi.

Lee ayrıca son zamanlarda kendi görüşüne göre Bitcoin’in gerçek bir değeri olmadığını söyledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin