Kore bankaları Blockchain ile şahlanacak.
Kore bankaları Blockchain ile şahlanacak.

Kore bankaları müşteri kimliklerini doğrulamak için Blockchain kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin ticari bankalarını temsil eden bir ulusal bankacılık grubu, Blockchain teknolojisiyle desteklenen bir müşteri kimliği doğrulama sistemi başlatıyor. Yerel bankacılık sektörü tarafından geliştirilen ilk Blockchain projesi, Kore bankaları tarafından önümüzdeki ay kullanılmaya başlanacak.

Kore bankaları BankSign ile çağ atlayacak

Kore Bankalar Federasyonu (KFB), perakende bankaların hem çevrimiçi hem de mobil bankacılıkta dijitalleşme ile onyıllık bir doğrulama sistemi geliştirmelerini sağlayacak Blockchain tabanlı kimlik doğrulama platformu olan BankSign‘ı resmen başlatacak.

Kore bankaları bu yıla dek, verimsiz ve modası geçmiş bir model olan 20 yıllık güvenlik sistemini kullanmaya zorlandı. Ancak hükümet, yerel kurumların kamu sertifika sistemini kullanmak için yetkilendirildiği “Dijital İmza Yasası” politikasını tersine çevirdi.

“Alanında bir ilk.”

Bir KFB sözcüsü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeye yer verildi:

BankSign, yerel bankacılık sektörü tarafından geliştirilen ve Blockchain teknolojisini kullanan ilk proje.

Blockchain platformu, Samsung SDS tarafından geliştirilen özel bir kurumsal bulut bilişim platformu olan Nexledger’in üzerine inşa edildi. Bu şirket, Güney Kore’nin en büyük şirketlerinden biri olan Samsung’ın BT’nin yan kuruluşu.

Çalışmalar Nisan 2017’de başlamıştı

Samsung SDS, Samsung tarafından geliştirilen ve müşterilerin tek bir kimlik kimlik doğrulaması kullanarak çok sayıda servise erişmelerini sağlayan bir biyometrik kimlik doğrulama çözümü olan Nexsign’ın lansmanı ile Nisan 2017’de piyasaya sürüldü.

KFB’nin, Kasım 2017’de bankacılık sektöründe Blockchain teknolojisini araştırmak ve uygulamak üzere üyelerinden oluşan bir konsorsiyum kurduğu da ortaya çıktı. BankSign’ın gelişimi, seçilmiş üye bankaların Nisan ayında sistemi beta testine katılmasıyla başlamış oldu.

Ayrıca KFB, BankSign’ın bankacılık sektöründe faaliyete geçtikten sonra hükümet ve diğer kamu kuruluşlarında, yalnızca birkaç hafta süren resmi bir lansmanla başka uygulamaları da bulacağını söyledi.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin