kripto para haberleri

Konu Bitcoin Olunca Sınır Belirlenemiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günün öne çıkan kripto para haberleri. Bitcoin, düzenlemelerle gerçekten 1 milyon doların üzerine çıkabilir mi?

Piyasanın önemli varlık yönetim fonlarından biri olan VanEck, Bitcoin’in gittiği düzlem hakkında yeni ve detaylı bir rapor paylaştı. Şirket, Rus yaptırımlarının etkisinin ardından potansiyel Bitcoin ve altın fiyatlarının bir analizini yayınladı. Yeni bir varlık paradigması oluşturulacaksa, her iki varlık için de önemli bir yükseliş olabileceğini düşünüyor. Varlık yönetimi firması VanEck’in yöneticileri, küresel M0 ve M2 para arzlarının ima ettiği gibi, Bitcoin’in fiyatının devasa boyutlara ulaşacağını düşünüyor. Yöneticiler, küresel para arzını M0 ve M2’yi küresel altın rezervlerine bölmek için bir çerçeve uyguladılar. Analiz okur, “Para yükümlülüğü yedek varlığa bölünür. Altın için troy ons cinsinden cari rezerv varlıkları kullandık. Parasal taban yükümlülüğünü ABD dolarına dönüştürmek için cari döviz kurunu ele aldık. Ekonometri (küresel olarak) iyi olduğu ve anlaşılabilir olduğu için temel para kullanıyoruz. Bu sadece cepte para/dolaşım ve vadesiz mevduat. Sonuç olarak, altın ve Bitcoin için yukarı yönlü potansiyel olarak dramatik ve potansiyel var. Bitcoin fiyatları varlık para başına yaklaşık 1.300.000 dolar olabilir.” Bununla birlikte, Bitcoin yıllar içinde inanılmaz bir artış göstermiş olsa da, bu göz kamaştırıcı fiyatlar olağanüstü şekilde duruyor. Piyasa henüz ilk yıllarında ve düzenlemeler hala şekilleniyor olsa da, kripto para biriminin bu fiyatlara ulaşması için uzun bir yol var gibi.

Plan B iyimserliğini koruyor!

Plan B‘nin iyimserliğinin büyük ölçüde Bitcoin’in geçen haftaki geri dönüşünden etkilendiğini çıkarmak yanlış olmaz. Bununla birlikte, yazım sırasında Bitcoin %5,20 düştü ve Bitcoin yeniden yükselmeye başladığından bu yana son dört gün içinde ilk kez şimdi 45.000 doların altına geriledi. Bazı milletvekilleri de önerilen düzenlemelere karşı çıkıyor. Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) ekonomi sözcüsü Markus Ferber, kripto para aklamayla mücadele (AML) kontrollerinin ciddiye alınması gerektiği konusunda hemfikir, ancak yeni kuralların kendi kendine barındırılan cüzdanların tamamen yasaklanmasıyla orantılı olduğunu öne sürdü. Söz konusu düzenlemelerle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Bu tür teklifler ne garantilidir ne de orantılıdır. Yeni teknolojileri düzenlemeye yönelik bu yaklaşımla, Avrupa Birliği diğer, daha açık fikirli yargı alanlarının daha da gerisine düşecektir.

Altcoinlerin ateşini işte bu varlık yakıyor!

Altcoinlerin ilerlemesinde bazı varlıklar ön plana çıkıyor. Roketin ateş almasını sağlayan altcoinler sayesinde pek çok varlık hareket edebiliyor. Halihazırda piyasayı yukarıya taşıyan ise herkesin yakından tandığı bir altcoin. Çıktığı günden bu yana büyük sükse yapan varlık, her çıkışı ile piyasada olay etkisi yarattı. Piyasanın demirbaş varlığı olan Solana, bu haftayı da boş geçmiyor. Hem haftalık hem günlük sergilediği performans sayesinde üzerine koyarak ilerliyor. Aylık kapanışı 100 dolarlık psikolojik seviyenin üzerinde yapması da daha da olumlu. Piyasa değeriyle de göz dolduran varlık rakiplerini tek tek geçiyor. Solana, toparlandıkça yükselmeye devam ediyor SOL, son yedi gün içinde yaklaşık %17 arttı ve en son, Kasım ayının sonundan bu yana en yüksek seviyesi olan 120$ civarında işlem görmesini sağladı. Varlık ayrıca son 24 saatte genel piyasa düşerken yüzde 2 civarından ilerleme kaydetti.

2022 yılının ilk çeyreği bitti: Bitcoin ve hisse senedi nasıl kapattı?

Kripto ve geleneksel piyasalarda ilk çeyrek dün itibarıyla son buldu. 2022 yılının ilk çeyreği genellikle buhran içinde geçti. Yatırımcılar için fazla stresli bir dönem oldu. Bitcoin ve türevleri ise son ayı biraz daha hareketli geçirdi. Kripto piyasası ikinci çeyreğe umut aşılayacak bir noktada tamamladı. Bitcoin ve hisse senedi, 3 aylık bilanço geneli beklentilerin yine de uzağında kaldı. Bitcoin ve hisse senedi, son çeyreği negatifte kapadı Bitcoin haftanın başında 48.000 dolara dokundu. Haftanın son günlere doğru geldiğimizde ise BTC 45.000 doların altına kadar sarktı. Ancak aylık kapanış yine 45.000 doların üzerinde oldu. Endeks ve Bitcoin arasındaki korelasyon döngüsel görünüyor. Bitcoin’in kayıpları, varlığın 7/24 doğası göz önüne alındığında borsayı geride bırakıyor. Aynı şekilde, hızlı toparlanmasıyla beraber S&P 500’ü geride bırakacak.

Her gün bir video ile günün öne çıkan kripto para haberlerini takip edebilirsiniz. Daha fazla kripto para haberleri için Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan Twitter hesabımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin