Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı
Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı

Kongre, ABD’de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kongre, kripto aracılarının vergilendirilmesi de dahil olmak üzere çeşitli önlemlerle Amerika’nın altyapısını iyileştirmek için 1,2 trilyon dolarlık altyapı tasarısını onayladı.

Kongrede 206’ya karşı 228 oyla geçen yasa tasarısı, Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto için tarihi bir ana işaret ediyor. Mevzuatı hazırlarken, senatörler, İç Gelir Servisi’nin “komisyoncu” tanımını kripto varlık ticareti yapan kuruluşları içerecek şekilde değiştiren bir hüküm eklediler.

Bu yasa, Başkan Biden tarafından imzalanırsa, Coinbase gibi merkezi kripto borsalarının “komisyoncu” olarak kabul edileceği ve işlemlerini doğrudan IRS’ye bildirmek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Brokerler, müşterilerinin adlarını ve adreslerini açıklayan bir formu doldurmak zorunda kalacaklar. Hükümetin, önerilen raporlama gereksinimlerinin bir sonucu olarak kripto yoluyla 28 milyar dolar daha fazla vergi toplayabileceği düşünülüyor.

Tasarı hazırlanırken, kripto şirketleri, yeni bir “broker” tanımının, liberal olmayan bir şekilde yorumlanırsa kripto madencilerini, doğrulayıcıları ve hatta kripto cüzdan şirketlerini ve dApp geliştiricilerini içerebileceği konusundaki endişelerini dile getirdiler. Kripto evrenin geniş bir alanının merkezi olmayan anonimliği göz önüne alındığında, daha zorlu raporlama gereksinimlerini karşılamak mümkün değildir.

Ağustos ayının başında, yasa hazırlanırken Senato, gözetim altında olmayan kripto varlıklarını yeni vergi raporlama gerekliliklerinden muaf tutan bir değişikliği reddetmişti.

Altyapı tasarısı kripto için işleri daha da karmaşıklaştırabilir mi?

Solana ve Coinbase Custody’yi üyeleri arasında sayan Proof of Stake Alliance (POSA) adlı bir kripto savunuculuk grubu, Eylül ayında, altyapı yasasında yer alan vergi kodunda (Bölüm 6050I) “gözden kaçan” bir değişikliği detaylandıran bir rapor yayınladı. Dijital varlıkların alındığını yanlış bildirmek bir suçtur.

Artık Amerikalılar, herhangi bir yatırımda olduğu gibi kripto kazançlarını IRS’ye rapor ediyor. Ancak POSA raporu, yasanın, ödemeyi yapan aktörün kimliği ve sosyal güvenlik numarası dahil olmak üzere 10.000 doların üzerindeki herhangi bir dijital varlığın alındığını bildirmeleri gerektiği anlamına geleceğini savundu. Bunu 15 gün içinde yapmamak suç sayılıyor.

Hazine, yeni yasal “komisyoncu” tanımını gözetim altında olmayan kripto aktörlerini içerecek şekilde yorumlamayacağını açıklamış olsa da, kripto yatırımcıları tasarıdan hoşnut olmadan önce hükümetin açıklığa kavuşturması gereken çok şey var. Ancak, ABD başkanı onay verirse, IRS bu olayı oldu bittiye getirebilir.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Efeler mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin