SEC bir kripto para projesine daha dava açtı
SEC bir kripto para projesine daha dava açtı

ICO’ların korkulu rüyası olan komisyon üyesi SEC’ten ayrıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndaki (SEC) önemli bir kişi görevinden ayrılmaya karar verdi. SEC tarafından yapılan resmi bir duyuruya göre, SEC’deki İcra Dairesi Siber Birimi şefi Robert A. Cohen artık kurumda çalışmayacak. 

ICO’lara yönelik sert tutumlu Robert Cohen, SEC’den ayrılıyor

Siber Birimi, menkul kıymet yasalarına uymayan şirketlerin olup olmadığını ve kripto firmalarının onları ihlal edip etmediğini anlamak için çalışıyor. Ayrıca ajans, siber kaynaklı ticaret ihlallerini ve diğer kripto prosedürlerini kontrol etmekten de sorumlu.  SEC’de bulunduğu süre boyunca, Cohen kripto alanıyla ilgili birçok girişim ve soruşturma üzerinde çalışıyor. 

Üzerinde çalıştığı en önemli davalardan biri, kayıtsız bir token teklifini başlatan Kik’in başlatılmasıyla ilgiliydi. Aynı zamanda, bir ICO tanıtımı için DJ Khaled ve boksör Flyd Mayweather Jr.’a karşı başka bir dava açtı. Konuyla ilgili olarak, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Steven Peikin şöyle yorum yaptı:

Siber Birim’de, Rob’ın stratejik liderliği altında büyük bir başarı oldu […] Siber Birim, kurulduktan hemen sonra, yatırımcıları koruyan ve SEC’in yeni zorluklara çok iyi cevap verebildiğini gösteren etkili davalar vermeye başladı.

SEC son dönemde altcoin’ler için olumlu kararlara da imza attı

ABD SEC, kripto piyasasını düzenleyerek ve yasadışı para teklifleri engelleyerek yatırımcıları korumaya çalışıyor. Şu andak kurumun, Robert A. Cohen’ın yerine kimi koyacağına ya da bu kişinin kurumdan neden ayrılmaya karar verdiğine dair hiçbir bilgi yok.  SEC ayrıca gelecekte bir Bitcoin (BTC) Borsa Yatırım Fonunu (ETF) onaylayıp onaylamama konusunda bir karar vermek zorunda kalacak.  SEC ayrıca kripto şirketi Blockstack’a, A + Yönetmeliği uyarınca 28 milyon dolarlık halka açık ICO yapma imkanı verdi. 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin