Kolombiya’da kripto ATM’si patlama yaşanıyor
Kolombiya’da kripto ATM’si patlama yaşanıyor

Kolombiya’da kripto ATM’si patlama yaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya genelinde kripto varlıklarının kullanımı her geçen gün artıyor. Bu artışın neticesinde ülke ve özel şirketler belli başlı kararlar alıyor. Son dönemde sıkça rastlamaya başladığımız kripto ATM’leri kararların başında bulunuyor. En son Walmart, Bitcoin ATM’si için adım atmıştı.

Kolombiya, Venezuela veya bazı Afrika ülkelerine kıyasla kripto paraları benimsemiş bir ülke değil. Ancak en çok kripto para ATM’lerine sahip ikinci ülke olarak göze çarpıyor. Bunun nedeni, Kolombiya’nın nakit kullanım yüzdesinin yüksek olması gösteriliyor. Bu da ülkeyi dijital para benimsenmesi için çok önemli bir araç haline getiriyor.

Kolombiya, kripto ATM konusunda adeta bir cennet

Kolombiya’da şu anda bir kripto para ATM patlaması yaşandığı gerçek. Bölgede ATM olarak ev sahipliği yapan bir ülke konumunda. El Salvador Bitcoin’i resmi olarak tanımadan önce, Kolombiya birinci sıradaydı. Şu anda Kolombiya’da 50 kripto para ATM olduğu biliniyor. Ancak bu patlamanın nedenleri hala tam olarak çözülmüş değil.

Kolombiya, özellikle dijital para birimini benimsemesiyle tanınmadı. Hükümet düzeyinde dijital para birimleriyle olan ilişkisi, borsaların bankalarla çalıştığı düzenleyicilerle alanı sınırlı tutuluyor. Ancak, kriptoyu ATM şirketlerinin hizmetlerini burada sunma konusunda artan bir ilgisi var gibi görünüyor. Hükümet bu duruma ise şu anlık ses çıkarmıyor.

Kolombiya’da ATM sayısının bu kadar fazla olmasının nedeni Venezuela olabilir. İki ülkenin birbirine yakın olması ve ticaret hacminin genişliğinden dolayı kripto ATM’lerin çok olduğu söylentisi de var. Konuyla ilgili Latam merkezli bir borsa olan Buda’nın CEO’su Alejandro Beltran Forbes’e şunları söyledi:

“Latin Amerika ülkesi kriptonun işlemsellik bakımından merkezi olmaya devam ediyor. Venezuela ile birlikte küresel benimsemede ilk 3’de yer alıyor. ATM’ler tüketiciler için iyi bir alternatif haline geliyor.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin