Köklü İngiliz bankası yönünü kripto para sektörüne çevirdi!
Köklü İngiliz bankası yönünü kripto para sektörüne çevirdi!

Köklü İngiliz bankası yönünü kripto para sektörüne çevirdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İki kaynaktan alınan bilgilere göre Londra’nın Standard Chartered bankası, kurumsal piyasaya göre uyarlanmış yeni bir dijital varlık ticaret platformu için bir grup kripto borsasını bir araya getirdi.

Ethereum tabanlı token geliyor

Standard Chartered’ın kripto alım satım grubu en büyük beş tezgah üstü (OTC) trader ve dört borsadan oluşuyor. Grubun Ethereum tabanlı bir uzlaşma tokeni içereceği ifade ediliyor.

Kaynağa göre, saklama ve ticaret projesinde yer alan firmalar arasında LMAX ve ErisX bulunuyor. Ayrıca Standard Chartered’ın yatırım yaptığı İsviçre merkezli saklama hizmeti sağlayıcısı METACO ve İngiltere merkezli ticaret teknolojisi sağlayıcısı Cobalt da var.

Haberin elde edildiği kaynak şu ifadeleri kullandı:

Standard Chartered artı dijital varlıklardaki en büyük yatırımcılardan beşi ve dört borsa bu yeni modeli başlatmak üzere. Sanırım ilk test ticareti önümüzdeki ay olacak ve dijital alandaki en büyük 10 borsa ile yapılacak.

Standard Chartered’ın kripto ticaret platformunda kullanılan bir uzlaştırma tokeni, Ethereum ERC-20 standardını temel alacak.

Kaynak, “Pek çok insan Hyperledger, Corda’yı kullanmaya zorluyordu, ancak biz özellikle yerel kripto topluluğunun rahat edeceği bir şey istedik.” dedi ve ekledi: “Sistem Silvergate Bank’ın borsa ağının (SEN) kurum odaklı bir eşdeğerini oluşturacak.”

Bankaların kripto çalışmaları devam ediyor

Standard Chartered’ın inovasyon kolu SC Ventures’in yaz aylarında kurumsal bir kripto saklama projesi üzerinde çalıştığı bildirilmişti. Banka, kara para aklamayı önleme (AML) çözümü de dahil olmak üzere kripto ile ilgili birçok projede yer alıyor.

Yapıda yer alan ikinci bir kaynak ise CoinDesk’e şöyle dedi:

Standard Chartered uzun süredir bunun üzerinde kafa yoruyor ve kripto alanındaki diğer devlerle birlikte çalışıyor. Bu son derece ciddi ve bir kavram kanıtı değil. Tüm kontrolleri ve uygunluğu geçtiler ve bazı heyecan verici isimler getiriyorlar.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin