klay
Klaytn (KLAY) bu yıl % 700 artarak Bitcoin Cash'i geride bıraktı, ralliyi ne tetikledi?

Klaytn (KLAY) bu yıl % 700 artarak Bitcoin Cash’i geride bıraktı, ralliyi ne tetikledi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son 30 gündeki etkileyici bir rallinin ardından Klaytn (KLAY), ilk 20 kripto para arasında girdi. Fiyat şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesi 4,12 dolar iken, piyasa değeri 10 milyar dolara yakın duruyor.

Sadece 2020’de piyasaya sürülmesine rağmen, bu artık KLAY’i Bitcoin Cash, Stellar Lumens ve diğer eski projelerin üzerinde yer alıyor. Bununla birlikte, piyasaya sürüldükten sadece bir yıl sonra, kripto para 2021’in başından bu yana % 4,579, % 700 ve bir ayda % 171,2 artış gördü, temeller ise rallinin devamına işaret ediyor.

Güney Kore’nin önde gelen internet şirketlerinden biri olan Kakao’nun bir yan kuruluşu tarafından oluşturulan GroundX, halka açık bir blok zinciri. Klaytn, hizmet ve kullanıcı deneyimi odaklı bir platform olarak tasarlanmıştır. Herkese açık ve özel bir blok zincirinin hibrit özellikleri ile Klaytn ayrıca yüksek düzeyde ölçeklenebilir bir ağa, dağıtılmış yönetişime, düşük gecikme süresine ve merkezi olmayan veri depolamaya sahiptir.

Bir itici faktör de kesinlikle kripto para biriminin arkasındaki şirketin ülkesindeki en popüler sosyal ağlardan birine sahip olmasıdır. Her ay tahmini 50 milyon aktif kullanıcıyla, aynı zamanda yerel bir ödeme uygulaması olan Kakao Pay’e de sahip.

Temel bilgiler KLAY rallisini destekliyor

KLAY’ın yükselişinin diğer nedenleri arasında kesinlikle önemli işbirliklerinin birleştirilmesi yer alıyor. Beş ay önce Kore Bankası, bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturmak için GroundX ve Kakao ile görüşmelerde bulunduğunu doğruladı.

Proje için henüz nihai bir platforma karar vermemiş olsa da, banka, platformuna bağlı hibrit bir sistemde dağıtılmış defter teknolojisi veya blok zinciri kullanmayı taahhüt ediyor. Sistem, Kakao tarafından halihazırda uygulanan teknoloji ile desteklenebilir. Önümüzdeki yıl böyle bir girişimin gösterilmesi bekleniyor.

Ek olarak, NFT pazar yeri OpenSea, daha dün Kakao’nun platformunu entegre edeceğini duyurdu. Bu, onu Ethereum’dan sonra OpenSea’yı destekleyen ikinci blok zinciri yapacak. Duyuruya göre, işbirliği, Klaytn’ın “mikro girişimlerden büyük işletmelere” değişmeyen tokenlerin benimsenmesini genişletme yeteneklerinden yararlanmayı amaçlıyor. Ground X CEO’su Jason Han şunları söyledi:

OpenSea’daki Klaytn desteği, ekosistemimize çok daha geniş bir kitleyle etkileşim fırsatı sunacak ve Klaytn’daki ilginç dijital varlıkları daha fazla keşfetmeyi dört gözle bekliyoruz.

Kullanıcılar, entegrasyon ile çok çeşitli NFT’lere erişebilecekler. Bunlar sanattan video oyun endüstrisine kadar geniş bir yelpazaye sahip olacak. Son aylarda, NFT’ler güçlü ana akım ilginin bir parçası oldu. Bu nedenle, Klaytn / OpenSea ortaklığı, açık artırmaya çıkarılan ürünlerin satışlarının kapatılmasını sağlayarak KLAY için talebi daha da artırabilir. OpenSea CEO’su Devin Finzer, işbirliği hakkında şunları söyledi:

Klaytn blok zincirini ve büyüyen NFT topluluğunu desteklemenin, ana akım izleyicileri bile Klaytn’ın benzersiz dijital öğelerini ve ürünlerini deneyimlemeye davet edebilecek blok zinciri alanını güçlendirdiğine inanıyoruz.

OpenSea verilerinin gösterdiği gibi, platformundaki NFT pazarı, son 30 günde günlük işlem hacminde önemli bir artış gördü ve bir yılda 55.063 ETH ve 111.566’da dururken, CryptoPunks koleksiyonu OpenSea’de en çok talep görenlerden biri olmaya devam ediyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin