Kısa süreli kazanımlara rağmen Bitcoin fiyatı 6 haftanın zirvesinde…

Kısa süreli kazanımlara rağmen Bitcoin fiyatı 6 haftanın zirvesinde…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC), yatırımcıları devam eden ayı piyasasını sona erdirmek istiyor. Sinyaller kısa vadeli yukarı yönlü fiyat ivmesini sürdürmeye devam ediyor. Çoğu yatırımcı, bu kadar yükselişin bir düzeltmesini bekliyor.  

Kazançlar, Bitcoin’i genel kripto para piyasasını çekerken altı haftanın en yüksek seviyesine çıkardı. Çarşamba günü açıklanan faiz kararından sonra daha çok ivme yaşayan BTC son haftaların en yüksek seviyesine gelebildi.

Özellikle, amiral gemisi kripto para birimi 29 Temmuz Cuma günü marjinal bir şekilde yüksek işlem gördü. Son 24 saatte neredeyse %4’lük bir kazançla basına göre 24.100$’lık bir fiyat kaydetti.

Bitcoin fiyatı yeniden canlanıyor

Yeni dönüm noktası, varlığın Haziran ayında reddedildiği, değerini 20.000 doların üzerinde tutmak için mücadele ettiği ve bir ay sonra yaklaşık %20 toparlandığı zaman Bitcoin’in genişletilmiş satışlarını takip ediyor.

Kazançlara rağmen, Bitcoin fiyatı 2022’de %48 düştü. Mevcut Bitcoin fiyatı, geçen yıl Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 68.000$’dan neredeyse %60 düştü.

Fed’in faiz kararı Bitcoin’e engel olamadı

Bitcoin’in yukarı yönlü momentumu, Federal Rezerv faiz oranının ardından, rekor seviyelere ulaşmaya devam eden ABD enflasyonunu kontrol altına almak için ikinci ay için 75 baz puanlık bir artışla geliyor.

Ek olarak, varlık, ekonominin durgunluktan kıl payı kaçışını vurgulayan ABD GSYİH verilerine iyi tepki veriyor. Ekonominin son üç ayda %0,9 daralmasının ardından Bitcoin gibi risk varlıklarının artması bekleniyordu.

BTC’nin bir sonraki fiyat hedefi

Son kazançların ardından, kripto para birimi analisti Ali Martinez, 29 Temmuz’da yayınlanan  bir tweet’te, varlığın bir sonraki olası hedefinin 27.000 dolar olduğuna, ancak talebe göre belirleneceğine inanıyor.

Bitcoin’in 21.700 ile 22.380 dolar arasında önemli bir destek tabanı oluşturduğunu, 691.000 adresin 500.000 BTC satın aldığını gören bir bölge olduğunu belirtiyor. Martinez, 

“Bu talep bölgesi devam ettiği sürece, Bitcoin’in 27.000 dolara yükselme şansı var. Çünkü tek önemli direnç 285 bin adresin 237 bin BTC’ye sahip olduğu 23.380 dolarda bulunuyor.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin