Kırım Hükümeti kamu çalışanlarını madencilik faaliyetleri
Kırım Hükümeti kamu çalışanlarını madencilik faaliyetleri nedeniyle soruşturuyor

Kırım Hükümeti kamu çalışanlarını madencilik faaliyetleri nedeniyle soruşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kırım Hükümeti kamu çalışanlarını madencilik faaliyetleri nedeniyle soruşturuyor. Rus medya kuruluşları tarafından Pazartesi günü yayınlan bir habere göre, Kırım Bakanlar Konseyi’nin eski iki çalışanı Konsey’in bilgisayar ağındaki makinaların Bitcoin madenciliğinde kullanmaları nedeniyle  30 bin ruble (525 dolar) para cezasına çarptırıldı.

Kırım Hükümeti kamu çalışanlarını madencilik faaliyetleri nedeniyle işten çıkarıyor

CoinDesk tarafından bildirildiğine göre, kimliği belirlenemeyen işçiler  2017 Eylül sonunda işten çıkarıldı. Madencilik, blok zincirine yeni işlemlerin eklendiği ve madencilerin yeni kripto paralar üretmesi nedeniyle fazla enerji harcandığı belirtildi.

Gizli madencilik faaliyeti sonucunda 15.000 rublelik (yaklaşık 260 dolar) kar elde edildi

Gizli madencilik faaliyetinin, 2016 Eylül ayından 2017 Ocak ayına kadar devam ettirildiği iddia ediliyor. Rus Haber Ajansı (RAPSI)’na göre, gizli madencilik faaliyeti sonucunda 15.000 rublelik (yaklaşık 260 dolar) kar elde edildi.

Rus Haber Ajansı ayrıca, çalışanların madencilik faaliyetleri için 57.000 ruble (1000 dolar) elektrik harcadığını belirtiyor. İşçiler daha sonraki süreçte kamu elektriğinin suistimal edilmesiyle suçlandılar ve  kendilerine bildirilen ceza tutarlarını tam olarak ödediler.

Kırım’daki olay, çalışanların işyelerinde kripto para  üretmeleri  ve daha sonra cezalandırılmaları ile ilgili dünya genelinde yaşanan birçok davadan sadece biri

Kırım’daki olay, çalışanların işyelerinde kripto para  üretmeleri  ve daha sonra cezalandırılmaları ile ilgili dünya genelinde yaşanan birçok davadan sadece biri. Örneğin Şubat ayında bir Rus silah araştırma tesisindeki nükleer bilimciler de kripto paranın üretimi için tesisin bilgisayarlarını kullanmakla suçlandılar.

Sadece Mart ayında bu tür üç olay yaşandığı belirtiliyor. Louisiana savcılığı bürosundaki çalışanlar, kripto madenciliği için resmi kaynakları kullanmaları nedeniyle soruşturma altında. Aynı şekilde Florida’nın Narenciye Kurumundaki bir kamu çalışanı, kuruma ait bilgisayarlar ile Bitcoin ve Litecoin’in  madenciliği yapması nedeniyle tutuklandı. Avustralya’nın resmi hava durumu tahmin ajansı olan Meteoroloji Bürosu yetkililerinin de, ayın başında madencilik faaliyetlerinden dolayı soruşturma altına alındıkları öğrenildi.

Coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin