Her gün kullandığımız SWIFT sistemi, Ripple sayesinde stratejisini değiştiriyor
Her gün kullandığımız SWIFT sistemi, Ripple sayesinde stratejisini değiştiriyor

Kırgızistan SWIFT ağını kapattı: Kripto para sektörüne etkisi ne olur?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Siyasi huzursuzluğun sürdüğü Kırgızistan’da merkez bankası, SWIFT tarafından sunulan önemli sınır ötesi hizmeti yasakladı. Gelişme Kırgızistan Cumhuriyeti ulusal bankasının resmi temsilcisi Aida Karabeva tarafından açıklandı.

Kırgızistan SWIFT ağını engelledi

Temsilciye göre, Merkez Bankası’nın bu kararı ülkeden sermaye çıkışını önlemek ve ülkenin finansal bankacılık sektörünün ve finans kuruluşlarının varlıklarının güvenliğini sağlamak için alındı. Karabeva ekledi:

Merkez Bankası durumu izliyor ve istikrar kazandıkça bankacılık sistemi normal modda faaliyetlerine devam edecek.

Merkez Bankaları 7 Ekim’de yaptığı açıklamada, yerel finans kuruluşlarından “ülkedeki siyasi durum istikrara kavuşana kadar faaliyetlerini askıya almalarını ve güvenlik önlemlerini güçlendirmelerini” istemişti.

Kripto para birimleri için yükselici olabilir

Bu, özellikle siyasi huzursuzluk ve COVID-19 salgını durumunda yardıma gelebilecek kripto para birimleri gibi merkezsiz bir finansal sistem ihtiyacına bir örnek teşkil ediyor. Dünyanın geri kalanıyla birlikte nakit veya herhangi bir fiziki para alışverişini önlemek için çevrim içi hareket etmeye çalıştığı bir ülkede, Kırgızistan vatandaşları, parlamento seçimleri sonuçlanana ve devletle birlikte vatandaşlar bir karara varana kadar nakit alternatifler benimsemek zorunda kalabilir.

Kripto paralar volatiliteye rağmen getirileri göz önüne alındığında, dünya çapında çok aranan bir yatırım olarak ortaya çıksa da, düzenleyiciler kripto borsaları ve sektördeki yüzler konusunda sert düşüşler yaşıyor. Bunun son örnekleri, Amerika’nın CFTC’nin önde gelen kripto türevleri borsası BitMEX’i kara para aklamayı önlemekte başarısız olduğu için suçladığında ve ardından İspanya’da John McAfee’nin ABD Adalet Bakanlığı tarafından vergi kaçakçılığı iddiaları üzerine tutuklanmasıyla görüldü.

Kripto para birimleri merkezsiz bir alan gibi görünebilir, ancak kendi başına durması için çok daha fazla zamana ihtiyaç var. Ancak sosyopolitik bir huzursuzluk durumunda geleneksel finansmana kıyasla kripto, finansal kurumların aniden kapanmasına karşı koruma görevi görebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin