Kore’nin en büyük VC firması KIP, Blockchain girişimine yatırım yaptı
Kore’nin en büyük VC firması KIP, Blockchain girişimine yatırım yaptı

Kore’nin en büyük VC firması KIP, Blockchain girişimine yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin en büyük risk sermayesi (VC) şirketi olan Kore Yatırım Ortakları (KIP), 1 Ekim’deki bir basın açıklamasına göre, ülkenin ilk Blockchain kuruluşu TEMCO’ya yatırım yapıyor. KIP, Blockchain girişimine yaptığı yatırımla ülkedeki Blockchain ağını genişletmeyi planlıyor.

KIP, Blockchain dışında pek çok alanda yatırım yapıyor

KIP, Kore’nin en büyük arama motoru Naver Korea, popüler Japon mesajlaşma uygulaması LINE ve Kore mesajlaşma devi Kakao’ya yaptığı yatırımlarla sektörde oldukça tanınan bir şirket. Hem LINE hem de Kakao, kripto dünyasına pek çok kez yatırımda bulundular. İki şirket, kendi kripto tokenini ve borsasını başlatmış ve kendi Blockchain ağlarını kurmuştu.

Resmi web sitesine göre TEMCO, işletmelerin ürünlerin, dağıtımdan nihai tüketime kadar denetlenebilir ve güvenli bir şekilde takip edilebilir olmaları için halka açık bir Blockchain geliştiriyor.

Kore bazı olumsuz düzenlemelere rağmen yine de kripto dünyasında önemli bir ülke olmaya devam ediyor. Kore’nin ABD ve Japonya’dan sonra dünyanın üçüncü büyük kripto döviz piyasasına sahip olduğu bildiriliyor. Güney Kore hükümeti, bu baharda yerel kripto ve Blockchain mevzuatı için olumlu bir yeniden düzenleme getireceklerini ortaya koydu.

Temmuz ayında Güney Koreli düzenleyiciler, Blockchain yatırımına yardımcı olacak yeni bir mevzuat çıkarma sözü vermişlerdi. Üç bakanlığın ülke için kapsamlı bir Blockchain endüstrisi geliştirmek için çalıştığı söyleniyor.

Ağustos ayında Maliye Bakanlığı, 2019 yılında Blockchain sektörü de dahil olmak üzere ülke ekonomisinin sekiz sektörünü beslemek için 4,4 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin