Kimse bu kararı beklemiyordu: Celsius iflas bayrağını çekti!

Kimse bu kararı beklemiyordu: Celsius iflas bayrağını çekti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Temmuz ayının başlarında ödemeleri gerçekleştiren Celsius, aniden iflas kararı aldı. Hatta dün yaptığımız haberde DeFi protokollerine olan borcunu bitirmişti. Pek çok platforma ödemesini yapan şirket, yine de iflasın eşiğinden kurtulamadı. Bugün yabancı kaynakların paylaştığı habere göre şirket beyaz bayrak salladı.

The Guardian, kripto para borç veren Celsius’un resmen iflas başvurusunda bulunduğunu bildirdi. Şirket, 14 Haziran’da beklenmedik bir şekilde para çekme işlemlerini dondurmuştu. Şimdi ise iflasın habercisi oldu.

Celsius sadece 1 ay dayanabildi

Borç veren şirket, aşırı piyasa koşulları nedeniyle kripto para piyasasında daha fazla paniği tetikledi. Bu, tokenin değerinde bir çöküşe yol açtı. Şu an itibarıyla, kuşatılmış firmanın elinde 167 milyon dolar değerinde nakit var. Bu da yeniden yapılanma sürecinde faaliyet göstermesine izin verecek.  

Wall Street Journal, şirketin Alvarez & Marsal’dan iflas danışmanları tutmasının ardından Celsius’un Haziran ayı sonlarında iflasla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Temmuz ayı başlarında şirket, iflastan kurtulmaya çalışırken çalışanlarının dörtte birini işten çıkardı.

Kripto para borsası FTX’in, mali durumunun korkunç durumu nedeniyle Celsius’u satın almak için bir anlaşma yaptığı bildirilmişti. Krizin yankıları sürerken iflas bayrğanı çeken şirketler için bir başa kuruluş satın alma seçeneğini kullanıyor. 

Öte yandan Teksas ve Alabama’dan menkul kıymetler düzenleyicileri, zor durumdaki kripto para birimi borç verenini araştırmaya başladı. 2017 yılında kurulan şirketin Mayıs ayı itibarıyla çöküş yaşadı. Yönetimi altında yaklaşık 12 milyar dolar değerinde varlığa sahip olduğu biliniyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin