kimlic
kimlic

Blockchain Tabanlı Dijital Kimlik Uygulaması Kimlic, Webrazzi Arenada Birinci Oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Webrazzi Summit 2017 içinde düzenlenen girişim sunum seansı Webrazzi Arena bölümünde bu yıl da 10 girişim sahneye çıktı ve kazanan ilk 3 girişim belli oldu. Webrazzi Arena’nın kazananları TechCrunch Disrupt Berlin yolcusu olacak. Blockchain tabanlı dijital kimlik uygulaması Kimlic, yüzlerce başvuru ve 10 girişim sunumu arasından birinci oldu.

Webrazzi Arena bu yıl 3. kez düzenleniyor ve bu yılki jüri Yemeksepeti’nin kurucu ortağı ve melek yatırımcı Melih Ödemiş, 500 Istanbul fonu yöneticisi ve aynı zamanda bir girişimci olan Rina Onur, yeni girişimlere yaptığı yatırımlarıyla dikkat çeken Fırat İşbecer ve 212 yatırım fonu yöneticisi Numan Numan‘dan oluşuyor.

Bu değerli jürinin puanlamasıyla Webrazzi Arena 2017’nin birincisi blockchain tabanlı dijital kimlik girişimi Kimlic, ikincisi yazılımcıları mülakatına odaklanan Codela, üçüncüsü ise mobil eğitim girişimi Kunduz oldu.

Webrazzi Arena 2017 için 1 Haziran tarihinde başvuru süreci 1 Eylül itibariyle noktalandı. Yüzlerce başvurunun ve yapılan yüz yüze görüşmelerin sonucunda 2017 yılında Webrazzi Arena’da ve Webrazzi Summit 2017 sahnesinde sunum yapacak 10 girişim de belli oldu.

  1. KimlicBlockchain tabanlı bir uygulama olan Kimlic, Türkiye’nin ilk “Know Your Customer” uygulaması olmayı hedefliyor.
  2. CodelaCodela, yazılım geliştirici pozisyonuna başvuran adayların teknik bilgilerini, online kodlama mülakatlarıyla ölçerek otomatik olarak değerlendiren bulut tabanlı bir platformla hizmet veriyor.
  3. Kunduz: Soru sormanın en kolay yolu sloganı ile karşımıza çıkan Kunduz, üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan öğrencilerin yol arkadaşı olmayı planlıyor.

Webrazzi Arena 2017’de sahneye çıkan tüm girişimleri ve bilhassa kazanan girişimleri tebrik ediyoruz.

Hatırlatmak gerekirse 2015’te Webrazzi Arena’nın birincisi Twentify, 2016’da ise birinci Evdeki Bakıcım olmuştu.

webrazzi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin