Kilitli değer 14 milyar doları aştı: Önde gelen DeFi tokenleri çıldırdı!
Kilitli değer 14 milyar doları aştı: Önde gelen DeFi tokenleri çıldırdı!

Kilitli değer 14 milyar doları aştı: Önde gelen DeFi tokenleri çıldırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası yeşil bir gün geçirirken, DeFi sahnesi çok daha dramatik bir performansa sahne oluyor. Önde gelen merkezsiz finans kripto paraları, bazılarının haftalık yüzde 100’den fazla kazanç sağlamasıyla ciddi şekilde arttı.

Bitcoin yükselişte, Ethereum iki yıllık zirvede

Kripto para endüstrisinde her yönden yeşil bir gün geride kalıyor. Bitcoin fiyatı 18.000 doların üzerine çıktı ve önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolarla farkı iyice kapattı. ETH ise iki yıldır ilk kez 500 doları aştı.

Ancak önde gelen kripto para birimlerinin yanı sıra, merkesiz finans (DeFi) tokenleri de yükseliş yaşıyor.

Bir boğa piyasası, her varlığı düşüş eğiliminden çekiyor. Aynısı kripto para piyasaları için de geçerli. Ancak buradaki senaryo, geleneksel finans piyasalarından çok daha dramatik. Ve dijital para piyasalarında bile Bitcoin ve Ethereum iyi kazançlar kaydederken, DeFi pazarı kesinlikle çıldırdı.

DeFi piyasası dik yükseldi

Veriler, en iyi 100 DeFi kripto para biriminden birçoğunun yüzde 50’ye varan kazançlar kaydettiğini gösteriyor. Bunlar arasında Aave (AAVE), Yearn Finance (YFI), Reserve Rights Token (RSR), Sushi (SUSHI), Thorchain (RUNE), Curve ve DAO Token (CRV) gibi devler var.

Aave, partideki en büyük dördüncü DeFi protokolü ve yerel tokeni AAVE, bu hafta neredeyse yüzde 54’lük bir sıçrama kaydetti. Son 24 saatte token yüzde 10 arttı. Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolarıaşarak önemli ölçüde popülerlik kazanan Yearn Finance’in YFI tokeni, 24 saat içinde neredeyse yüzde 10 kazandı, haftalık bazda ise yüzde 85 kazandırdı.

SUSHI haftalık bazda yüzde 150 kazandırdı

En dramatik artış ise SUSHI tarafından kaydedildi. Bir zamanlar gözden düşen merkezsiz borsa (DEX), DeFi liderlik tablosunda Uniswap ile rekabet halinde. Ve Coingecko’ya göre, yerel SUSHI tokeni, son bir hafta içinde yaklaşık yüzde 150’lik bir artış gösterdi.

Bunun nedeni muhtemelen Uniswap’ten kitlesel bir kullanıcı göçü. Öncelikle likidite teşvikleri sona ererken bu Uniswap için borsa likiditesinde dramatik bir düşüşe neden oldu. SushiSwap ve diğer rakipler, aşağıdaki grafiklerden de görülebileceği gibi, bu süreçte büyük kazançlar elde etti.

DeFi tokenleri, yükseliş eğilimi gösteren kripto piyasasından yararlanırken kilitlenen toplam değer şu anda 14 milyar doların üzerinde.

Borç verme protokolleri en çok trend olan DeFi projeleri olarak biliniyor ve Maker yüzde 18 hakimiyet ile liderliği üstleniyor. Son 24 saatte yüzde 4 sıçrayan protokolün toplam likiditesi 2,5 milyar dolara yaklaştı.

Compound ve Aave, ilk 5’i oluşturan diğer iki borç verme protokolü. Bunlarla birlikte, Wrapped Bitcoin (WBTC), yatırımcılar BTC’lerini Ethereum’da tokenize ederek ‘iyi kullanıma’ sokmaya çalışırken popülerlik kazandı. Ethereum’da WBTC olarak belirlenen 120.000’den fazla Bitcoin var.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Office 2019 Mac Satın Al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin