Kik Messenger Kin tokenlerini
Kik Messenger Kin tokenlerini iki Blockchain üzerinde dağıtmayı planlıyor

Kik Messenger Kin tokenlerini iki Blockchain üzerinde dağıtmayı planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kik Messenger Kin tokenlerini iki Blockchain üzerinde dağıtmayı planlıyor. Popüler sohbet uygulaması Kik, Kin tokenlerini hem Ethereum hem de Stellar Blockchain’de dağıtmayı planladığını duyurdu. Bu sayede Kin tokenleri çift yönlü ağ desteğine sahip ilk kripto paralardan biri haline gelecek.

Kik Messenger ICO’lar aracılığıyla 98 milyon dolar topladı

Kik geliştiricisi Gadi Srebnik, bir blog yazısı ile yaptığı açıklamada, şirketin geçen yılki ilk para arzından (ICO) 98 milyon dolar topladığını ve ekosistemdeki likiditeyi ve verimliliği arttırmak için kripto para birimini birden fazla blokta nasıl dağıtacağını açıkladı.

Şimdiye kadar Kin, Ethereum blok zincirinde bir ERC20 tokene olarak çalışmakta. Ağın, ağ tıkanıklığına yatkınlığı nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirten Kik, geçtiğimiz yıl federasyon konsensus modelinin daha hızlı ve daha ucuz ödemelere izin veren Stellar’a aktarılacağını söyledi.

Kik Messenger Kin tokenlerini iki Blockchain üzerinde dağıtarak işlem ücretlerini düşürmeyi planlıyor

Bununla birlikte, Stellar Ethereum’dan çok daha az akışkan, bu nedenle blokajların değiştirilmesi dezavantajlarını da birlikte getirdi. Bunu fark eden Kik, Kin’i her iki blokta da toplam arzı arttırmadan, paralel olarak dağıtmak için bir yol geliştirdi. Tek bir dijital servisteki dahili işlemler muhtemelen Stellar tabanlı tokenlerden yararlanırken, Ethereum ağında dış ödemeler ve değişim hacmi büyük olasılıkla öncelikle gerçekleşecek. Gadi Srebnik konuya yönelik şunları söyledi:

Ethereum Kin sahipleri için likidite sağlarken, yükleme süreleri ve ücretleri günlük tüketici kullanımı için ihtiyaçlarımızı destekleyemez. Stellar’ın ikinci bir Blockchain olarak eklenmesi, ekosistemdeki dijital hizmetlerin gerektirdiği hız ve ölçeklenebilirliği sağlayacak. Gerekli olan düşük işlem ücretleri, Kin ekosistemini daha hızlı, daha verimli bir temel üzerinde çalıştırmamıza izin verecek.

Bu mekanizmanın geliştirilmesi birkaç ay sürecek

Stellar tabanlı Kin tokeni piyasaya sürüldükten ve tam olarak başlatıldıktan sonra -bu yılın sonunda ortaya çıkacak- kullanıcılar ağlar arasındaki tokenleri bir kerede kilitleyerek ve diğerlerinin kilidini açarak, akıllı bir sözleşme ile ağ geçitlerini taşıyabilecekler. Geliştiriciler bunun, tokenlerin iki ağda sabit bir değer sağladığından emin olmalarını sağlayacağını söylüyor.

Ancak Gadi Srebnik, bu mekanizmanın geliştirilmesinin muhtemelen birkaç ay süreceğini söylüyor. Stellar blok zincirinde çalışacak olan bağımsız Kin uygulamasının yayınlanmasının gecikmeye yol açıp açmayacağını açıklığa kavuşturmadı.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin