Kenya Blockchain teknolojisi kullanacak

Kenya Blockchain kullanarak arsa dolandırıcılığına karşı gelecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çift sahiplik gibi şüpheli arazi hareketlerine karşı, daha şeffaf ve denetlenebilir bir süreç sağlamak için Kenya Blockchain teknolojisini test ediyor.

Arazi dolandırıcılığı Afrika’da önemli bir konu. Yolsuzluğun yaygın bir türü arazinin mülkiyetinde bulunuyor. Burada kartel yetkililerle birleşerek, suç örgütlerinin yasa dışı olarak elde etmek istedikleri araziler için iş birliği yaratabilir.

Afrika’nın sorunlu ve sömürge geçmişi nedeniyle, geniş arazilerin sahipliği çoğu zaman belirsizdir ve tartışmalıdır. Bu uygulamalara yeni ortaya çıkmakta olan Afrika kökenli girişimciler tarafından meydan okundu.

Burada Blockchain teknolojisi, müdahaleye karşı korumalı dijital arazi kayıtları yaratmak için kullanılıyor.

Kenya Blockchain ile arsaları şeffaf kayıt sistemlerine kaydedecek

Blockchain teknolojisinin uygulanmasına bir örnek Kenya’da. Blockchain, sözleşmeler ve varlıklarla ilgili hayati verileri depolamak için bir mekanizma sağlar. Bu, dijital işlem defterlerinin oluşturulmasına olanak tanır. Platformun ilk rolü, Devlet Tapu Sicil sistemlerinin gelişmesini sağlamak olacak.

Kenya’dan da bir örnek Nairobi merkezli bir emlak şirketi olan Land Layby Group adlı şirketin kurucusu Peter Tole’den geliyor. Şirket, Blockchain deneyi yapıyor. Bu, yatırımcıların arazi ve mülklerini güvenli bir şekilde satın almalarına izin verecek olan özel bir tapu sicili şeklinde işliyor.

Yeni kayıt defterinden ‘harambee token’ olarak adlandırılan bir kripto para kullanacak. Dijital para birimi, katılımcıları Blockchain’e doğru girdiler ekleyerek ödün vermeden çalışacak. Sistem aynı zamanda hatalı kayıt yapanları cezalandıracak.

Digital Journal

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin