Kenya Blockchain görev gücü, paranın dijital para ile değiştirilmesini öneriyor
Kenya Blockchain görev gücü, paranın dijital para ile değiştirilmesini öneriyor

Kenya Blockchain görev gücü, paranın dijital para ile değiştirilmesini öneriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dağıtık defter ve yapay zeka görev gücü başkanı Bitange Ndemo, Kenya Hükümeti’ne bazı tavsiyelerde bulundu. Ndemo, tavsiyelerini, yolsuzluk ve belirsizlikle ilgili artan meseleleri ele almak için ekonomiyi tokenize etme konusunda verdi.

Ndemo, Kenya ICT Bakanlığı paydaşları ve özel sektörün üyeleri arasındaki bir toplantıda fikrini dile getirdi. Doğu Afrika ülkesinin fiat ile yan yana duran dijital bir paraya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Ndemo, şunları söyledi:

Gençlere fiat para birimine dönüştürülebilen tokenlarla ödedikleri şeyleri yapmak için teşvikler vererek ekonomiyi belirlemeye başlamalıyız.

Kenya inovasyona açık bir ülkedir

Kenya, Blockchain ve kripto para geliştirme açısından Afrika’nın önde gelen ülkelerinden biridir. Bölgenin en büyük Blockchain havaleleri, Kenya’dan kaynaklandı. Havalelerin ötesinde, Doğu Afrika ülkesi, sadece Blockhain teknolojisi ile değil, genel olarak teknolojik yenilikler için sağladığı samimi ortam için de dikkate değerdir.

Blockchain ve kripto para ile ilgili programlar üzerindeki aktif yasama tartışmaları, Kenya Hükümeti’nin Blockchain teknolojisine karşı sahip olduğu ilgiyi gösteriyor. Bu ilgi, hükümetin zaman içinde teknoloji için uygun düzenleyici çerçeveler bulma çabalarında açıkça görülüyor.

Ağustos 2018’de, ülkenin seçim komisyonu oy verme süreçlerinde Blockchain teknolojisini benimseme işaretleri bile gösterdi.

Ndemo’ya göre token’lar, mobil operatörler tarafından verilen bonga noktaları veya süpermarketlerdeki sadakat puanları gibi, coin’lere dönüştürülebilir. Kullanıcı tarafından herhangi bir eşya satın almak için seçenek olarak kullanılabilir.

Kenya için daha fazla eğitim gerekiyor

Dağıtık defter ve yapay zekâ görev gücü, Mart ayında başlatıldı. Görev gücü, daha önce sabit nominal şartlarda ve geçerli bir yasal ihale olarak faaliyet göstermek üzere bir merkez bankası dijital para birimi olmasını tavsiye etti. Bu, şu an için ortadan kaldırılmış veya daha ziyade askıya alınmış bir fikirdir.

Ancak ICT’den Jerome Ochieng, token’larla ilgili farkındalık seviyesinin artırılması ve herhangi bir büyük adım atılmadan önce bunların nasıl kullanılacağını belirtmek gerektiğini söylüyor. Bu alanda kamusal aydınlanmayı, herhangi bir gelişmiş hükümet eyleminin önüne konması gereken çok önemli bir faktör olarak görüyor.

Ochieng, şunları söylüyor:

Şu anda çok hevesli değiliz. Elbette token kullanımı gelecektir. Ancak önce insanların token’ların kullanımını anlamasını istiyoruz.

Görev gücü, Kenya’da teknoloji ve ekonomik çevrede Blockchain teknolojisinin uygun ve uygulanabilir kullanım durumlarını belirlemek için hizmete devam ediyor. Bu, özellikle inovasyon söz konusu olduğunda ülkenin yenilikçilik ve hızlı gelişen bir ülke olarak konumunu güçlendirecek.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin