DeFi tokenleri uçuşa devam ediyor! En çok yükselenler hangileri?
DeFi tokenleri uçuşa devam ediyor! En çok yükselenler hangileri?

Kemerlerinizi takın: 2021 için bu 5 DeFi koinine işaret edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Verim çiftçiliği, 2020 yazının ana çılgınlığıydı. Yeni başlayan endüstri, token dağıtmak, toplulukları dahil etmek ve ağ etkilerini güçlendirmek gibi yeni yollarla kullanıcı çekti. Ekim ayında zirve yaptıktan sonra, verim çiftlikleri Ethereum ağ ücretlerinin rekor seviyelere ulaşmasına yardımcı olduğunda, verim çiftliği çılgınlığı doygunluk ve azalan proje kalitesi nedeniyle biraz gündemden düştü.

Düşüşe rağmen, çoğu çiftçilik faaliyetlerine hitap eden çeşitli DeFi protokollerinde hala yaklaşık 15 milyar dolar kilitlenmiş durumda. Açıkçası, yıl sona ererken, ikinci bir çiftlik dalgası ortaya çıktı. Yeni nesil platformlar, gıda temalı olmak yerine daha uzun ömürlü ve merkezi olmayan finansta gerçek sorunları çözüyor, likiditenin kilidini açıyor ve atıl varlıkları nakit üreten tokenlara dönüştürüyor.

İşte 2021’in başlarında dikkat etmeniz gereken beş proje

Warp.Finance

Warp, Uniswap’ten likidite sağlama (LP) tokenlarıyla ek değer açıyor. Uniswap LP tokenlarını teminat olarak Warp’a kilitledikten sonra, kullanıcılar bir stablecoin kredisi alırlar. Bu stablecoin kredisi, kredi geri ödemesinden sonra LP tokenı teminatının iade edilmesiyle, rekolte verim protokollerine yeniden dahil edilebilir. Warp’ın bir faydası, likidite sağlayıcılarının likidite tedariklerini artırırken Uniswap’in likidite havuzu üretiminde sağladığı %0,3 ücretleri kazanmaya devam etmeleridir. Dahası, Warp, kullanıcıların verim çiftçiliği için daha fazla kaldıraç elde etmesini sağlar.

Warp, 9 Aralık’ta başlatıldı ve çiftçilerin Warp tokenları ($ WARP) kazanmalarına izin verdi. Bunlar geriye dönük olarak ödüllendirilecek ve altı ay içinde verilecektir. Warp, Ocak ayında gerçekten vitrine çıkıyor. Daha sonra, kullanıcılar kredi almak ve stablecoin sağlamak için token kazanacak. Sadece 150.000 WARP basılacak, bu da varlıkları stake etme, borç verme ve borçlanma yoluyla kazanmak için güçlü talep sağlayacak. Kullanıcılar ayrıca, WARP kazanmak için kilitli toplam değerini (TVL) artırmak üzere misli olmayan olmayan tokenlar (NFT’ler) kazanabilirler. 15 Aralık itibariyle, platform lansmanından 6 gün sonra, Warp’ın TVL’si 16.28 milyon dolar değerinde.

Badger DAO

Badger.finance, Ethereum’da temsil edilen BTC miktarını ve kullanılabileceği yolların sayısını artırmak için bir görev üstleniyor. Henüz iki haftalık olan proje bu açıdan olağanüstü başarılı oldu. 200 milyon doları aşan 11.000’e yakın BTC, çiftçilerin BADGER ödülleri kazanabileceği Badger protokolüne kilitlenmiştir. İlk token dağıtımı sekiz hafta olarak belirlendi ve projeyi 2021’e taşıyacak.

Badger DAO’nun evriminin bir sonraki aşaması, bitcoin fiyatına sabitlenmiş bir yeniden ödeme tokenı olan SETT’ın piyasaya çıkması şeklinde olacak.  Badger DAO, verecek çok şeyi olan bir verim çiftliğidir.

KeeperDAO

KeeperDAO, zincir içi borç verme ve sentetik varlık protokolleri için geri döndürmez likidite sağlıyor. Mevcut ödül programı Şubat 2021’e kadar devam edecek ve ETH, WETH, USDC, renBTC ve DAI şeklinde likidite sağlamak için cömert teşvikler sağlayacak. En sonunda %17-25 arasında değişen APY’ler ile 1 milyon ROOK tokenı verilecek.

Frax.Finans

Bu listedeki diğer projeler çoktan başlatılmış olsa da, Frax henüz yayına girmedi – bu da hevesli çiftçilere zemin katına girme şansı veriyor. Frax, onu ESD ve DSD gibi projelerle aynı paranteze yerleştiren kesirli algoritmik bir stablecoin.

Şu anda Ethereum testnet üzerinde çalışan Frax.Finance’in arkasında güçlü bir ekip ve stablecoin ihracı ve fiyat dengeleme için orijinal bir konsept var. Frax’ın ikinci sürümü, FXS olarak bilinen ve kullanıcıların Frax borcunu edinmelerine olanak tanıyan bir tahvil tokenı sunacak, ancak bunun ötesinde, 2021’in en çok beklenen getiri çiftliklerinden biri hakkında çok az şey biliniyor.

SushiSwap

Önümüzdeki yılın en büyük çiftliklerinden biri de bu yılki çiftliklerden biri olacak gibi. SushiSwap, Sushi Chef’in projeyi bir bulutun altında bırakmasının ardından tüm yanlış nedenlerle dikkatleri üzerine çekmeden önce, Uniswap’in en büyük rakibi olarak ortaya çıkan tüm doğru nedenlerle manşetlere girdi. SushiSwap, Yearn bayrağı altında uçan bir proje ve BentoBox da dahil olmak üzere bir dizi yeni ürünle yeniden doğdu.

Bu arada SushiSwap, SUSHI ödüllerini likidite sağlayıcılarına dağıtmaya devam ediyor. Ve geçen ay projenin yerel tokenının %183 artmasıyla, SUSHI çiftçiliği yapmak için iyi bir zaman. 2021’de SushiSwap’in hamlelerini bekleyin.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin