Kazakistan'daki madencilerin yeni durağı bu ülke olabilir mi?
Kazakistan'daki madencilerin yeni durağı bu ülke olabilir mi?

Kazakistan’daki madencilerin yeni durağı bu ülke olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin’in kripto madenciliği üzerindeki baskılarının ardından Kazakistan Bitcoin madecileri için önemli bir durak oldu. Yaşanan çin baskısının ardından aylar boyunca, kripto topluluğu madencilerin farklı bölgelere göç etti ve Kazakistan grafiğin zirvesine çıktı. Madencilik faaliyetleri için en önemli bölgelerden biri haline geldi.

Ancak, kısa süre önce ülkede yaşan protestolardan kripto madenciliği de olumsuz etkilendi. Ülke, bir günlük mobil internet kesintileri ve kısmi kısıtlamaların ardından ulus çapında bir internet kesintisinin ortasında kaldı. Sonuç olarak, BTC hash gücü büyük ölçüde zarar gördü. Birçok insan, Kazakistan’da yaşanan protestolar sebebiyle madencilerin başka bir ülkeye taşınmaları gerekebileceğini öne sürüyor.

Kazakistan madencilerinin yeni durağı neresi olacak?

Bu bağlamda, merkez sağ Vatandaşlar partisinden Milletvekilleri Kongresi üyesi Maria Munoz, son önerisinin ardından manşetlerde yer almaya başladı. Ona göre İspanya, Kazakistan’daki protestolar sırasında kripto paralar için bu ülke yatırım yapmak için güvenli bir yer olabilir. Milletvekili madencilerin İspanya’ya göç edebileceğini belirtti.

Bir tweet’te, “Kazakistan’ın küresel kripto para piyasası için önemi göz önüne alındığında, hükümete bu konuda daha spesifik bir soru yönelttik” dedi.

Bu göç gerçekleşirse İspanya’nın payını ortalama aylık hash oranına yükseltecek. Bununla birlikte, geçmişte yaşandığı madencilik operasyonları belirli bir bölgede, örneğin İran’da büyük elektrik kesintilerine neden olmuştu. Bu kesintilere İran hükümeti elektrik kesintilerini dengelemek için adımlar atmıştı.

Şaşırtıcı bir şekilde Milletvekilinin tweet’i sosyal medya platformunda sert eleştirilere maruz kaldı. Avrupa Parlamentosu üyesi Ernest Urtasun, son girişimini “kötü bir şaka” olarak nitelendirdi. Bitcoin madenciliğinin çevreye zarar verdiğini iddia etti.

İspanya kriptoyu seviyor

İspanya’da kripto paralar için olumlu bir hava mevcut. İspanya’daki gençler emeklilik fonları yerine kripto yatırımlarını seçti. Gençlerin %21’i kripto para birimlerine yatırım yaptı, bu da kriptoyu en çok sözleşmeli yatırım ürünü haline getirirken, bunu emeklilik fonları ve mevduat (%19) izledi. En azından Ekim 2021 yılında durum böyleydi. İspanyol bankaları da bu duruma ilgi göstermişti. Bununla birlikte, düzenleyiciler açıkçası bu yönü görmedi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin