featured

Kazakistan’da madencilik faaliyetleri çıkmaza girdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Orta Asya ülkesi, geçtiğimiz yılın sonlarından bu yana zor zamanlar geçiriyor. Dünya genelindeki ilk krizin Kazakistan’da patlak vermesi dikkatlerden kaçmamıştı. Enerji krizi ile başlayan süreç daha sonrasında gittikçe büyüdü. Bu kriz er ya da geç kripto dünyasına da sıçrayacaktı. Madencilik faaliyetleri o günlerde zarar görmüştü. Bunun etkileri günümüzde de halen devam ediyor.

15 Mart Salı günü bir hükümet açıklamasına yapıldı. Kazakistan’ın yasa dışı kripto madenlerine uyguladığı baskı dile getirildi. Madencilik faaliyeti yürüten birey ya da kuruluşlar yeniden ele alındı. Ancak burada yasa dışı faaliyet yürütenlerin üzerinde durulduğu belirtildi. 106 madenciyi daha operasyonları durdurmaya zorladı. 

Açıklamada, ülkenin mali izleme kurumu ve diğer devlet kurumları tarafından yürütülen soruşturmaların ardından, 55’inin gönüllü olarak kapatıldığı ve 51’inin zorunlu olarak kapatıldığı belirtildi. Açıklamaya göre, 51 kişinin vergi ve gümrük kaçakçılığından ve özel ekonomik bölgelere izinsiz ekipman yerleştirmekten şüpheleniliyor.

Madencilik alanında denetimler sıkı takipte

Denetimler, bazı önemli siyasi ve ticari isimlerin kripto madenciliğine dahil olduğunu ortaya çıkardı. Açıklamaya göre, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in kardeşi Bolat Nazarbayev’de bulunuyor. 

Orta Asya ülkesi, kısmen Çin’den gelen kripto madencilerinin akını ve aynı zamanda altyapı arızaları nedeniyle 2021 sonbaharından bu yana ciddi elektrik kesintileriyle uğraşıyor. Hükümet, enerji sorunlarıyla başa çıkmak için yasa dışı faaliyet gösterenlere göz açtırmıyor.

Açıklamaya göre, mali izleme kurumu toplamda 25 ceza davası açtı. Bu davalarda 100 milyar Kazak tengesi (193 milyon dolar) değerinde 67.000 makineye el koyuldu. Şubat ayının sonlarında hükümet, 202 megawatt değerinde yasa dışı kripto madenini çökerttiğini söyledi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin