Kazakistan, yasadışı madenciliğe geçit vermedi: 13 mekan basıldı

Kazakistan, yasa dışı madenciliğe geçit vermedi: 13 mekan basıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto madenciliğine ülkeler sert yaptırım uyguluyor. Yasa dışı faaliyet gösteren madencilik hizmetleri hangi ülke olursa olsun sert uygulamalara maruz kalıyor. Orta Asya ülkesi Kazakistan büyük bir operasyona imza attı. İşte detaylar…

Kazakistan’daki yetkililer, elektrik arzı ilgili devam eden sorunlar nedeniyle yasa dışı kripto madenciliği operasyonlarının peşine düştüler. Kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışan ülkenin enerji bakanlığı, dijital para basan bir düzineden fazla tesisin kapatıldığını duyurdu.

Asya ülkesinde yaşanan elektrik kesintileri madencileri daha zor durumda bırakıyor. Geçtiğimiz aylarda sıkıntının daha çok olduğu biliniyor. Enerji konusu tüm dünyada patlak verirken, ilk etkilenen Kazakistan olmuştu. Ülke bu yüzden yasa dışı faaliyet gösteren madenciliğe izin vermiyor. Son operasyon bunun en iyi göstergesi. 

Hükümet, Kazakistan’da yetkisiz kripto madenciliğine izin vermiyor 

Kazakistan Enerji Bakanlığı Atom ve Enerji Denetleme Komitesinin yerel departmanlarının, ülkedeki yasa dışı kripto para madenciliği operasyonlarını tespit etmek için bir dizi denetim gerçekleştirdiğini söyledi. Ülkenin kolluk kuvvetleri ve diğer devlet kurumlarının üyeleri de operasyonlarda yer aldı.

Bakanlık, yaptığı basın açıklamasında, “Son 5 gündeki denetimler sonucunda, mobil gruplar toplam 202 MW tüketimi olan 13 maden çiftliğini tespit ederek durdurdu” dedi. Kapatılan tesisler Orta Asya ulusunun farklı bölgelerinde bulunduğu belirtildi. 

Bakanlık ayrıca bazı madencilerin Batı Kazakistan’da toplam 91 MW ve Karaganda’da 44 MW olmak üzere toplam kapasite için “öz kısıtlamalar” getirdiğini açıkladı. Duyuruda, müfettişlerin yasa dışı kripto çiftliklerini tespit etme ve bağlantısını kesme çabalarına devam edecekleri, ancak yetkili madencilik tesislerini de belirleyecekleri vurgulandı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin