Kazakistan Merkez Bankası kripto paraları yasaklamak istiyor
Kazakistan Merkez Bankası kripto paraları yasaklamak istiyor

Kazakistan Merkez Bankası kripto paraları yasaklamak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kazakistan Merkez Bankası kripto paraları yasaklamak istiyor. Kazakistan Ulusal Merkez Bankası Başkanı, Avrupa ülkesinde kripto para birimi ticaretini ve madenciliğini yasaklamak istediğini belirtti.

Kazakistan Merkez Bankası Başkanı, tüm kripto para borsalarını yasaklamak istiyor

Sputnik News’e konuşan Daniyar Akishev, merkez bankasının kripto paralara karşı çok muhafazakar bir yaklaşım izlediğini ancak kripto paraların son derece sert kısıtlamalara ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Bu amaçla Daniyar Akishev, tüm kripto para borsalarını yasaklamak ve vatandaşların fiat paraları herhangi bir kripto paraya dönüştürmelerini önlemek istediğini vurguluyor.

Kazakistan Merkez Bankası Başkanı, kripto para madenciliğini de yasaklamak istiyor

Ayrıca Daniyar Akishev Sputnik News’e  yaptığı bir açıklamada, Kazakistan sınırları içinde kripto para madenciliğini yasaklamak istediğini söyledi ve açıklamalarına şunları ekledi:

Ulusal piyasa ile ilgili riskleri en aza indiriyoruz. Ancak bu pazarın sınır ötesi pazarda kontrolünü sağlamak için merkez bankalarının hiçbiri bu araçlara sahip değil. Bu nedenle, en azından bu riski ulusal para birimi üzerinden önlemeliyiz.

Kazakistan’da kripto paraları kısıtlayan herhangi bir düzenleme veya kanun bulunmuyor

Banka ve diğer devlet kurumları, kripto paraların “kara para aklama ve vergi kaçakçılığı için ideal bir araç” olduğuna inanıyor. Daniyar Akishev sözlerine rağmen şu anda Kazakistan’da kripto para kullanımının engellenmesini amaçlayan herhangi bir düzenleme veya kanun bulunmuyor.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin