Kazakistan, kripto yatırımcılarına kısıtlama getirdi
Kazakistan, kripto yatırımcılarına kısıtlama getirdi

Kazakistan, kripto yatırımcılarına kısıtlama getirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılı kripto varlıklarıyla devletler arasında bir çekişme sahne oluyor. Dünya genelinde kripto kullanımı bir hayli fazlasıyla arttı. İnsanların rağbet göstermesinden dolayı ülkelerde belli düzenlemeler getirmek istiyor. Kökten yasaklama yerine düzenleyici uygulamalar ön plana çıkıyor. Orta Asya ülkesi Kazakistan, son yaptığı hamle ile düzenleme gerçekleştiren ülkeler arasına girdi.

Doğu ülkeleri, kripto varlıklarını kabul etme konusunda daha açık. Hindistan, İran, Kazakistan, Kore, Japonya gibi pek çok ülkeyi dahil edebiliriz. Güneye doğru indiğimizde ise Afrika ülkeleri ciddi adımlar atıyor.

Kazakistan sadece kripto varlıkta değil, madencilik faaliyetlerinin de yoğun olduğu bir bölge. Hükümet artan kullanıcı taleplerini düşünerek bir düzenleme adımı attı. Yapılan açıklamada riskleri daha minimuma indirmek adına karar verildiği belirtildi.

Kazakistan, yaşayanlar için özel düzenlemeler getiriyor

Kazakistan’daki yetkililer, bireysel yatırımcıların yerel borsalarda satın alabilecekleri kripto para birimi miktarlarına kısıtlamalar getirdi. Devlet yetkilileri, şahısların dijital finans varlıklarında risklere maruz kalmamaları adına böyle bir adımı attıklarını açıkladı.

Ülke içinde yatırımcılar 1.000 dolara kadar gelir bildirmelerine ihtiyaç duymayacak. Kazakistan yetkilileri tarafından dip nokta fiyatı bu şekilde belirlendi. Öte yandan yıllık gelirinin yüzde 10’luk kısmı ya da varlıklarının yüzde 5’i kadar sadece 100 bin dolarlık harcama yapabilecek.

Nur-Sultan finans merkezindeki faaliyetleri düzenleyen kurallarda ilgili değişikliklerin AIFC’nin Finansal Hizmetler Düzenleme Komitesi tarafından önerildiği biliniyor. Temmuz ayında ortaya atılan tasarı, Ekim ayının sonlarında kabul edildi. Değişiklikler hakkında yorum yapan AFSA şunları vurguladı:

Dijital varlıklarla yapılan işlemler, yatırılan sermayenin tamamen kaybına kadar yüksek risklerle ilişkilendirilebilir. Bu yüzden bireysel yatırımcıların çıkarlarını korumak için limitler getirildi.

2022 boyunca kripto borsaları test modunda çalışacak. Pilot projenin sonunda, gerekirse ulusal mevzuatta ve AIFC yasalarında değişiklikler yapılacaktır.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin