BTC madenciliği ile ilgili üçüncü çeyrek raporu paylaşıldı

Kazakistan, kripto madenciliği için kritik bir karar verdi! 2023 sonrası ülkede ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Orta Asya ülkesinde geçtiğimiz dönemde kripto madenciliği ile ilgili büyük bir kriz yaşanmıştı. Ülke içinde yaşanan enerji sıkıntıları nedeniyle madencilik faaliyetleri neredeyse durma noktasına gelmişti. Şimdi ise ülkenin Cumhurbaşkanı önemli bir kararı imzaladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, kripto madencileri için yeni vergi oranlarını onayladı. Vergi kurumlarına 1 Ocak 2023 itibarıyla madencilerden kilovat saat (kWh) başına 0,052 USD’ye kadar ücret almaları talimatı verildi.

Şu anda madenciler, tüketilen kWh başına 0,002 USD’nin biraz üzerinde sabit bir oran ödüyor. Kripto madenciliği ile ilgili elektrik kesintileriyle dolup taşan bir kışın ardından hükümet, Bitcoin (BTC) ve kripto madencilerini daha fazla ödemeye zorlamaya karar verdi.

Kripto madenciliği için yeni yüksek vergilendirme

Hükümet, madencilerin Şubat ayında kazançları üzerinden “önemsiz” vergiler ödemesinden yakınmaya başladı ve geçen ay vergi kanununda değişiklik yapmaya çalıştı.

Ülkenin maliye bakanlığı, cari mali yılın ilk çeyreğinde madencilerin 15 milyon ABD dolarından fazla vergi ödediğini savundu.

Tokayev tarafından Pazartesi günü yasalaştırılan yeni vergi önlemi, kayan bir ölçekte çalışacak. Bu nedenle, tüketilen birim enerji başına sabit bir oran ödemek yerine, elektrik için daha yüksek bir fiyat ödeyen kullanıcılar kWH başına maksimum 0,052 ABD Doları, elektrik için daha az ödeyen tüketiciler ise kişi başına 0,002 ABD Doları kadar az bir vergi ödeyecek.

Enerji fiyatları yıl boyunca değişiklik gösterme eğiliminde olduğundan, bu, ülkede elektrik fiyatları arttıkça madencilerin vergi faturalarının da artacağı anlamına geliyor.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin