featured

Kazakistan, kripto sektörünün gelişiminde Binance ile işbirliği yapacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para borsası Binance, Kazakistan hükümetine ülkenin kripto alanını düzenleme çabalarında yardımcı olacak. Küresel kripto para ticareti platformu, yerel bankacılık sisteminin genişleyen dijital varlık piyasasıyla entegrasyonuna da yardımcı olacak.

Kazakistan ve Binance beraber çalışacak

Ticaret hacmine göre dünyanın önde gelen kripto borsası Binance, Kazakistan Dijital Geliştirme, İnovasyon ve Havacılık Endüstrisi Bakanlığı ile işbirliği için bir imza attı. Büyük kripto platformu ve departman kripto alanında ortak çalışacak.

Kripto haber kaynağı Forklog, şirketten alıntı yaparak Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun Orta Asya ülkesine yaptığı ziyaret sırasında mutabakatın imzalandığını açıkladı. Kazakistan’da Zhao, dijital kalkınma bakanlığı başkanı Bağdat Musin ve Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev de dahil olmak üzere üst düzey hükümet yetkilileriyle bir araya geldi.

Rapora göre Binance, ülkeye kripto para birimlerinin düzenlenmesi konusunda tavsiyede bulunacak. Dijital Dönüşüm Bakanlığı ve borsa ayrıca Kazakistan’ın bankacılık altyapısının kripto piyasasıyla entegrasyonunu sağlayan bir çözüm arayacak.

Kazakistan Binance

Ayrıca Binance ve bakanlık, eski adıyla Astana olan başkent Nur-Sultan’ın finans merkezi olan Astana Uluslararası Finans Merkezi’ni (AIFC) desteklemek için güçlerini birleştirmeyi kabul etti. Musin, iki tarafın blockchain odaklı bir girişim fonu ve Astana Hub’dan yerel yeteneklerin küresel seviyeye ulaşmasına yardımcı olmak için bir akademi oluşturma olasılığını tartıştığını söyledi.

Kazakistan, AIFC’nin düzenlenmiş kripto para birimi değişimleri için bir üs olmasını istiyor. Geçen yaz, ülkenin Ulusal Blockchain ve Veri Merkezi Endüstrisi Birliği, yerel ticari bankaların bir pilot projenin parçası olarak merkezde kayıtlı kripto ticaret platformları için hesap açmasına izin verileceğini açıkladı.

Çin geçen baharda kripto madenciliği endüstrisini çökerttikten sonra, Kazakistan madenciliğin önemli ve etkin bir noktası haline geldi. Ancak madencilerin akını, artan bir güç açığından sorumlu tutuldu. Bu sorunu çözmek için hükümet, tüketilen elektrik enerjisinin maliyetine bağlı olarak farklı vergi oranları getirmeyi planlıyor. Vergi Kanununda gerekli değişiklikler, bu hafta parlamentonun alt meclisi olan Mazhilis’teki ilk okumada onaylandı.

Bitcoin.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin