Bitcoin performansı, MicroStrategy’nin hisselerini düşürdü…

Kayıp dudak uçuklatıyor: “Zararım çok” diyen MicroStrategy’e baksın!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasasında yatırımcılar büyük oranda zararda. En büyük şirketler bile şu an zarar açıklıyor. Bunu orana vurmak istersek büyük olasılıkla yüzde 95’lik kesimden daha fazlası zararda. Bu kadar çok insanın zararda olduğu bir ortamda psikolojiyi korumak gerek. İşte bu yüzden MicroStrategy’nin aldığı zarar bir ders niteliğinde olabilir.

MicroStrategy’nin Bitcoin üzerindeki devasa bahsini bilmeyen yoktur. Şirket 2020 yılından bu yana düzenli bir biriktirme içinde. Ancak bu şirket bile zarar edebiliyor. Kripto para biriminin fiyatı, yazılım şirketinin ortalama satın alma fiyatının altına düştükten sonra kırmızı renk içine döndü.

MicroStrategy şu anda ortalama 30.700$ fiyatla satın alınan 129.218 Bitcoin’e sahip. Mevcut Bitcoin fiyatı ise 28.200 dolar civarında dolaşıyor. Bu da şirketin 330 milyon dolarlık bir zararda olduğunu gösteriyor.

MicroStrategy, en büyük Bitcoin yatırımcılardan biri

Daha geniş piyasa serpintileri arasında MicroStrategy’nin hisse senedi fiyatı da son birkaç gün içinde keskin bir düşüş yaşadı. Çarşamba günü 168 dolardan kapandı ve  bu hafta düşüşü %45’e geldi.

Microstrategy ve CEO’su Michael Saylor, kripto para birimine girdikten sonra Bitcoin coşkusuna ortak oldu. MicroStrategy, ilk BTC’yi 2020 yılının Ağustos ayında sahip oldu. Şirket, deflasyonist göz önüne alındığında, Bitcoin’in bir hazine için üstün bir varlık olduğunu düşünüyor.

MicroStrategy ayrıca, kripto para birimi üzerinde uzun vadeli bir yatırım aracı olarak görüyor.Bu yüzden şirket, fiyat hareketlerinden bağımsız olarak Bitcoin almaya devam edeceğini de sık sık dile getiriyor. Saylor  geçen yılın sonlarında bir röportajda şunları söyledi:

“Şirketimizin iki stratejisi var: birincisi iş yazılımı işini büyütmek. İkincisi, fazla nakit akışımızı Bitcoin’e yatırmak ve onu uzun vadede elimizde tutmak.”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin