Analizden şok sonuç çıktı: Bu altcoin yüzde 34 ralliye hazırlanıyor olabilir!
Analizden şok sonuç çıktı: Bu altcoin yüzde 34 ralliye hazırlanıyor olabilir!

Katar körfez boyunca kripto para hizmetlerini yasaklama kararı aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni yıl başlarken, ülkenin düzenleyici otoritesi olan Katar Finans Merkezi, Körfez ülkesindeki kripto para ile ilgili hizmetlere yasak getirdi. Yasak sadece kripto para birimlerini değil, fiat para birimlerinin yerini alabilecek “değerli herhangi bir şeyi” de kapsıyor.

Katar kripto paraları yasakladı

Aynı zamanda ülkenin düzenleyici otoritesi Katar Finans Merkezi, geleneksel fiatın yerine geçebilecek kripto para birimleri ve diğer dijital varlıklar için eyalet çapında bir yasak çıkardı.

Rapor uyarınca, yetkili makam şunları söyledi:

Sanal Varlık Hizmetleri şu anda QFC’de veya QFC’den gerçekleştirilemez.” Bu, ayrıca “Para biriminin yerine geçen, dijital olarak takas edilebilen veya transfer edilebilen ve ödeme için kullanılabilen değerlerin herhangi bir şey için de geçerlidir.

Bununla birlikte, yasağın, Düzenleyici Otorite ve Katar Finansal Piyasalar Otoritesi ve Katar Merkez Bankası dâhil olmak üzere diğer yönetim organları tarafından tamamen düzenlenmiş dijital menkul kıymet formlarını veya diğer finansal araçları kapsamadığını da belirtmek gerekir.

Rapora göre, kripto paralarla uğraşan şirketler, özellikle katı kara para aklama karşıtı düzenlemeler nedeniyle kapanıyor.

Kripto Para düzenlemeleri artıyor

Katar, kripto paralar konusundaki tutumunu sıkılaştıran tek ülke değil. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği’nde kripto paralarla ve ilgili hizmetler ile uğraşan şirketlerin 10 Ocak’ta yürürlüğe giren yeni yönerge ile uyumlu olması gerektiğini bildirdi.

Beşinci Kara Para Aklama ile Mücadele Direktifi (5AMLD), tüm işlemlerin izlenmesinin yanı sıra daha sıkı Bir Müşteri Tanıma (KYC) ve AML prosedürleri gerektirecek.

Önemli değişikliklerden bazıları arasında, kripto paralarla uğraşan şirketlerin yeni kurallara göre kendi KYC kontrollerini yapmaları gerekecek. Tüm işlemler de izlenecek, şirketler ise kolluk kuvvetleri ile SAR (Şüpheli Faaliyet Raporları) düzenlemek zorunda kalacaklar.

Genel olarak, alan daha fazla denetim alıyor, bu da birçok insanın beklediği bir şey. Örneğin, kurumlardan gelen büyük katılımın önündeki engellerden biri de yine düzenlemelerin eksik olması.

cryptopotato


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin