Kaspersky Labs yeni Bitcoin ve kripto para raporunu yayınladı
Kaspersky Labs yeni Bitcoin ve kripto para raporunu yayınladı

Kaspersky Lab kripto para dolandırıcılarına ait ikinci çeyrek verilerini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi geliştikçe kripto paralara olan ilgi tüm dünyada katlanarak artıyor. Bu ilgi de kimlik avcılarının iştahını giderek artan bir şekilde kabartıyor. Kripto para doloandırıcılığı ve hırsızlığı artış eğilimi gösteriyor. Kaspersky Lab, kripto para dolandırıcılarına ait ikinci çeyrek verilerini açıkladı. Kripto para dolandırıcıları dünya genelinde ikinci çeyrekte 2,3 milyon çaldı.

Kaspersky Lab’dan açıklanan yeni bir rapora göre, siber suçlular 2018’in ikinci çeyreğinde kripto para dolandırıcılığından 2,3 milyon dolardan fazla para kazandılar.

Kaspersky Lab ikinci çeyrek verilerini açıklıyor

2018 ikinci çeyrek spam ve kimlik avı adlı raporunda, kullanıcıların nisan-haziran 2018 arası popüler kripto para cüzdanları ve borsaları içeren sahte web sayfalarını ziyaret etmesinin neredeyse 60.000 denemeyi kapsadığı ve hepsinin engellediğini bildirdi.

Kaspersky’nin açıkladığına göre kimlik avcıları, gelirlerini kurbanlarına sahte ICO’lar ve token göndererek kazandılar.

Sorun sadece token satışlarını kapsamıyor. Daha önce de bildirdiği gibi, popüler kripto para karşılığı hizmetlerini taklit eden kötü amaçlı web siteleri de kurbanları hedef aldı.

Kaspersky’nin lider web içerik analisti Nadezhda Demidova, şirketin mali raporlarını yayınlayan makalesinde şunları yazdı:

Finansal örgütleri hedef alan saldırıların kalıcılığı, giderek daha fazla kişinin elektronik para kullandığını yansıtıyor.

Yine de kullanıcıların hepsi olası risklerin yeterince farkında değil. Bu nedenle davetsiz misafir aktif olarak bilgileri kimlik avı yoluyla çalmaya çalışır.

Daha geniş bir görünüme sahip olan Kaspersky raporu, Güney Amerika ve Asya’nın bu alandaki en etkin faaliyetlerini görmesiyle birlikte, kimlik avı dolandırıcılığının küresel erişimini de gözler önüne serdi.

Brezilya sadece bu dönemde tek başına tüm kimlik avı saldırılarının yüzde 15,51’ini gördü. Çin ve, Gürcistan yüzde 14,44 ile ikinciliği paylaştı. Bu ülkeleri yüzde 13,6 ile Kırgızistan, yüzde 13,27 ile Rusya izledi.

2018 ikinci çeyrek spam ve kimlik avı adlı raporunu hazırlayan Kaspersky Lab 1997 yılında Eugene Kaspersky tarafından kurulan Rusya merkezli bir güvenlik şirketidir. Şirket, bilgisayar ve internet güvenliği üzerine yazılım çözümleri sunmaktadır. Anti-virüs, anti-spyware, anti-spam ve anti-intrusion ürünlerini pazarlamaktadır.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin