Kaspersky:
Kaspersky: "Botnetler yasadışı kripto madenciliğinde kullanılıyor.”

Kaspersky: “Botnetler yasadışı kripto madenciliğinde kullanılıyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky Labs’in 28 Kasım tarihinde yayınladığı basın bültenine göre botnetler kripto madenciliği yazılımları arasında giderek daha popüler bir hale geliyor.

Gizli kripto madenciliği saldırıları yani cryptojacking, sahibinin rızası veya bilgisi olmadan kripto para birimleri için bir bilgisayarın işlem gücünü kullanan kötü amaçlı yazılımlar yükleyerek çalışır.

Botnetler’in kullanımı arttı

Botnetler’in 2011 yılının ilk çeyreğinde yazılımlardaki payı yüzde 4,2 iken 2017’nin 2. çeyreğinde bu rakam yüzde 2,9’du. Kaspersky’e göre, botnetlerin kötü amaçlı yazılımlardaki etkinliği gün geçtikçe ciddi bir şekilde arttı.

Kripto madenciliği, kötü amaçlı yazılımları yaymak için bir araç olarak görülüyor, siber suçlular cryptojacking’i diğer saldırı vektörlerinden daha elverişli olarak görüyorlar.

Kaspersky, 2018’in 3. çeyreğinde botnetlerden gelen DDoS saldırılarının sayısında bir düşüş olduğunu da belirtti.

Araştırmalar, birçok tanınmış botnet sahibinin saldırı vektörlerini madenciliğe doğru değiştirdiğini göstermektedir. Örneğin, Yoyo botnetin DDoS faaliyeti önemli ölçüde düştü.

Cryptojacking’in yükselişindeki bir diğer faktör siber suçlular için düşük “giriş eşiği” olarak gösteriliyor.

Siber suçluların kripto madenciliğine olan artan ilgilerine ilişkin olarak kötü amaçlı yazılımların, dağıtıldıktan sonra kurbanların ve polisin tespitinin zor olması gösteriliyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin