Kanada Merkez Bankası dijital para için gaza bastı! CBDC geliyor
Kanada Merkez Bankası dijital para için gaza bastı! CBDC geliyor

Kanada’nın en büyük borsasında Bitcoin fonu ticareti başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanadalı yatırım fonu yöneticisi 3iQ tarafından oluşturulan Bitcoin fonu, Kanada’nın en büyük borsası olan Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başladı. İlk kez geçen yıl Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu Paneli’ne sunulan düzenlenmiş kripto para fonu, perakende yatırımcılara kayıtlı ve geleneksel yatırım hesaplarında Bitcoin ile etkileşime geçme olanağı sunuyor.

Bitcoin fiyatını izleyen fonla rahat bir ticaret yapılabilecek

Toronto Menkul Kıymetler Borsası, kripto para birimini doğrudan satın almak zorunda kalmadan portföylerine Bitcoin (BTC) eklemek isteyen yatırımcıların işlerini kolaylaştırmaya başlıyor. Fonun endeks feed’i, VanEck’in düzenlenmiş bir dizin sağlayıcısı ve piyasa veri sağlayıcısı CryptoCompare tarafından geliştirilen MV Index Solutions tarafından geliştirilen bir karşılaştırmalı değerlendirmeyle BTC’nin fiyatını izliyor.

3iQ Corp. perşembe günü QBTC.U sembolü altında işlem görmeye başlayan, 1.491.800 A Sınıfı birime sahip olan fonun yatırım ve portföy yöneticisi olarak faaliyet gösterecek ve 14 milyon dolarlık varlığı temsil ecek.

Kanada kripto para sektörüne netlik kazandırıyor

Tokenize menkul kıymetler veya türev kripto varlıkları ticareti yapan kripto para borsalarına gelince, Kanadalı düzenleyiciler ocak ayında sektördeki hızlı gelişmeleri desteklemek için netlik sağlama yönünde yeni bir rehber yayımladı.

Kanada Menkul Kıymetler Yöneticileri Başkanı Louis Morisset konuyla ilgili şöyle söyledi:

Sektörün gelişen manzarası, Kanada’da yenilikçi ürünler, hizmetler ve uygulamalar sunmak isteyen fintech işletmelerini daha iyi desteklemek için düzenleyici çerçevemizi netleştirmemizi gerektiriyor.

Yeni kurallar uyarınca, Kanadalı vatandaşlara hizmet veren birkaç kripto para borsası menkul kıymet yasalarına uymakla yükümlü. Ancak bir platform kullanıcılara Bitcoin alma veya satma hizmetleri sunuyorsa ve marj veya kaldıraçlı ticaret sunmuyorsa bu yasalar geçerli değil.

dailyhodl

Kritik metriklere göre Bitcoin dibi buldu! Analistler ne diyor?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin