featured

Kanadanın En Büyük Bankası, Uluslararası Transferler için Blockchain Testlerine Başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ülkedeki en büyük banka olan Royal Bank of Canada (RBC), ABD’ye çift yönlü fon transferleri için blockchain teknolojisini deniyor.





Hyperledger konsorsiyumundan açık kaynak teknolojisini kullanarak inşa edilen yeni sistem, yaklaşık bir hafta önce RBC’nin mevcut ödeme sisteminin altında yatan bir katmanda konuşlandırıldı.

RBC’nin genel müdür yardımcısı Martin Wildberger, Reuters’e verdiği demeçte .”gölge defteri” olarak adlandırdığı şeyin, işlemlerin basitleştirilmesini, maliyetlerin düşürülmesini ve aynı zamanda ABD ve Kanada bankaları arasında geçiş yaparken ödemeleri gerçek zamanlı olarak izlenebilmesini sağladığını söyledi.

Son altı ay içinde Toronto’daki RBC blockchain geliştirme laboratuarı’nda geliştirilen oluşum, bankanın var olan sistemini tamamen değiştirmeden teknolojinin potansiyelini keşfetmesine olanak tanıyor.

Wildberger haber kaynağına şunları söyledi:

Teknolojinin istismar edilmesindeki öncülüğümüzü göstermek için bir gölge defteri kurmak istedik. Aynı zamanda teknolojik olarak halen yeniliklerin başında olduğunu da kabul edebiliriz.

Blockchain ve dağıtılmış defteri teknolojisinin kullanımı  bankacılık sistemlerinin işlevselliğini büyük ölçüde basitleştirebilir ve artırabilir.

RBC, aynı zamanda diğer kabiliyetlerde blockchaini keşfediyor. Wildberger, bankanın Reuters’e bankanın tüketici ödülleri ve sadakat teklifleri gibi kullanım durumlarını denediğini doğruladı. RBC’nin dijital, ödemeler ve kartlardan oluşan EVP, geçen yıl CoinDesk’e akıllı sözleşmelerin potansiyelini ve sermaye piyasaları için blockchain kullanmayı araştırdığını söyledi.

Kanada Merkez Bankası, Globe and Mail gazetesine verdiği demeçte, Mayıs ayında bankaların blockchain sistemine geçme yolunda “çok sayıda engeli” bulunduğunu ancak tüm ödeme sistemini destekleyecek bir blockchain potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

 

coindesk



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin