Kanada'nın Bitcoin ETF'si, Grayscale'in piyasa payını azaltabilir
Kanada'nın Bitcoin ETF'si, Grayscale'in piyasa payını azaltabilir

Kanada’nın Bitcoin ETF’si, Grayscale’in piyasa payını azaltabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kanada’nın ilk Bitcoin ETF’sinin piyasaya sürülmesinin ardından, Grayscale’in Bitcoin Trust’taki hisseleri, ilk kez BTC’ye kıyasla bir ay boyunca indirimli alım satım yaptı.

İlk kez, Grayscale’in Bitcoin Trust’taki hisseleri, bir ay boyunca spot BTC’ye kıyasla indirimli olarak işlem gördü.

Ne anlama geliyor?

Blockchain analiz sağlayıcısı Glassnode’un CTO’su Rafael Schultze-Kraft, kurumsal fon yöneticisinin Bitcoin Trust’taki hisselerinin Mart ayında ortalama % -6’lık kavramsal bir indirimle işlem gördüğünü belirtti.

Grayscale’in BTC hisselerindeki indirimin, Şubat sonundaki lansmanından bu yana yaklaşık 940 milyon dolar değerinde 16.000 BTC biriktiren Kanada’da Purpose Bitcoin ETF’nin piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk geldiğine dikkat çekti.

İki Bitcoin ve kripto ETF de bu ayın başlarında Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından onaylandı.

Schultze-Kraft, Trust’ın Bitcoin stoklarının son haftalarda sabit kaldığını belirterek, bunun şu anlama geldiğini belirtti: “Şaşırtıcı değil, çünkü mevcut hisseler indirimli işlem gördüğü sürece yeni GBTC hissesi oluşturmaya abone olmak pek mantıklı değil.”

Grayscale, akredite yatırımcıların fiat yatırarak BTC veya diğer dijital varlıkları temsil eden hisse sepetleri oluşturmasına olanak tanıyor. Grayscale daha sonra ilgili miktarda kriptoyu Trustlarına yatırıyor ve yatırımcılar altı aylık bir kilitlenme dönemiyle karşı karşıya kaldıktan sonra hisselerini tezgah üstü veya OTC piyasaları kullanarak satabiliyor.

Grayscale, geçen ay beş yeni Trust fonunun lansmanını takiben şu anda 13 Trust fonunda 45,6 milyar dolarlık varlığa sahiptir. Yeni Decentraland (MANA) Trust’ı 17.4 milyon $ ‘ı temsil ediyor, onu 12.3 milyon $ ile Livepeer (LPT), 8.5 milyon $ ile Filecoin (FIL), 3.7 milyon $ ile Basic Attention Token (BAT) ve 3.5 milyon $ ile Chainlink (LINK) takip ediyor.

Grayscale’in yeni desteklenen tüm varlıkları son haftalarda önemli kazanımlar elde ederken, CoinMarketCap’a göre Filecoin’in performansı geçen hafta %105 artışla listenin en üstünde yer aldı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin