Bitcoin madenciliği artık kârlı değil
Bitcoin madenciliği artık kârlı değil

Kanadalı madenci grubu 3 ay içinde 828 Bitcoin çıkardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitfury tarafından desteklenen ve bir Kanadalı madenci grubu olan Hut 8 Mining Group, 2018’in ilk çeyreğinde 828 Bitcoin çıkardı. Bitcoin’in işlem fiyatı son birkaç gündür yaşanan düşüşlerle 1.000 dolar kayıp verdi. Hut 8 Mining Group’unun çıkardığı toplam Bitcoin’in değeri 6,3 milyon dolar değerinde. Bitcoin’in yaşadığı değer kaybıyla birlikte Hut Mining 8 Group, toplamda 3,1 milyon dolar para kaybetmiş oldu.

Kanadalı madenci grubu Aralık 2017’de Bitcoin madenciliğine başladı

Ekip, her bir Bitcoin’e maddi olarak 2029 dolarlık bir para yatırarak geri kalanından kâr ediniyor. Hut 8 Mining Group’unun toplamda 8,5 milyon dolarlık gelir elde ettiği ve Kanada’da başka bir maden tesisinin açılışına yöneldiği bildiriliyor. Şirket, Aralık 2017’de tüm zamanların en yüksek değerini gören Bitcoin’de madencilik yapmaya başladı. Daha sonra Bitcoin fiyatı düşmesine rağmen, şirketin CEO’su Andrew Kiguel yaptığı açıklamada şimdiye kadar yapılanlardan memnun olduğunu söyledi. Şirket, faaliyetlerini genişletmek için ihtiyaç duydukları madencilik donanımına yatırım yapmaya devam etmek için son zamanlarda 54 milyon ABD doları topladı.

Şirket, Aralık ayından bu yana toplam 1.300 Bitcoin çıkardı

Şirket, Aralık ayından bu yana toplam 1.300 Bitcoin çıkardı ve şu anda şirketin madencilik kapasitesini üç kat arttıracak bir veri merkezi kurmaya çalışıyor. Tesis Eylül 2018’de Medicine Hat şehrinde açılacak. Şirketin şimdi 40 adet donanımı bulunmakta. Yeni veri merkezi ile beraber 17 donanım daha eklenecek. Bu donanımlar ile beraber üretim kapasitesinin %335 arttırılması planlanmakta.

Hut 8 Mining Group geçtiğimiz yılın sonlarında, Kuzey Amerika’nın en büyük Bitcoin madenciliği veri merkezlerini  oluşturma planlarını açıkladı. Büyük madencilik ve Blockchain firması Bitfury projeye destek verdi ve onlara BlockBoxes olarak bilinen veri merkezlerini sattı.  Forbes Fintech 50 listesinde yer alan Bitfury’un, Gürcistan, İzlanda, Norveç ve Kanada’da merkezleri var. Bitfury 2011 yılında kuruldu ve Blockchain ve Bitcoin madencilik sektörlerinde kullanılmak üzere donanım ve yazılım çözümleri geliştirmeye başladı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereumworldnews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin