Kanadalı düzenleyiciler, kripto varlıkları için yeni bir talepte bulunuyor

Kanadalı düzenleyiciler, kripto varlıkları için yeni bir talepte bulunuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ülkeler, kripto varlıkların düzenlenme konusunda henüz bir mutabıka varamadı. Farklı konular ele alınsa da talepler icraat noktasında düzene giremedi. Amerika kıtasında da bunun sıkıntılarının oluştuğu gözüküyor. Özellikle Amerika ve Asya bölgesi düzenleme konusunda daha çok yol katetti. Son olarak Kanadalı düzenleyiciler yeni bir talepte bulundu. İşte detaylar… 

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP), kripto para borsaları konuyla ilgileniyor. RCMP, Coinbase ve Kraken’in CEO’larından talepte bulundu. Dijital varlıkların kendi kendine saklanmasını talep eden yetkililer, tweetlerinin Kanada’daki Kovid-19 kısıtlamalarına karşı kamyoncu protestolarını bastırmak için uygulanan yaptırımları ihlal edip etmediğini araştırıyor.

Kanada Menkul Kıymetler Düzenleyicisi, Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), The Logic’in bir raporuna göre, kripto yöneticilerinin fonlara getirilen kısıtlamaların nasıl aşılacağı konusunda tavsiyeler verdiğini hissettiği gerekçesiyle tweetleri federal polise bildirdi.

Özellikle Kraken CEO’su Jesse Powell ve Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un Twitter hesapları, Acil Durumlar Yasası’nın başlatılmasından ve Armstrong’un şirketinin ürününü zorlamasıyla gözaltında olmayan kripto para cüzdanlarına desteklerinden memnuniyetsizliklerini dile getirdiler.

Kanadalı düzenleyiciler ile borsalar karşı karşıya

Kanadalı düzenleyiciler ile borsalar karşı karşıya

Aslında bu olayı daha basit bir şekilde anlatabiliriz. Herkesin bildiği gibi Kanada aşı karşıtları için sert ve katı kurallar uygulamaya başladı. Öyle ki bireylerin banka hesaplarına bile el koyuldu. Sert tavır sergilemesi insanların daha çok eylem yapmasına neden oldu.

Kanada’da yaşayan insanlar ise alternatif yolları seçiyor. Yani kripto varlıklarla beraber para ihtiyacını karşılamak istiyor. Kanadalı düzenleyiciler ise bunun önüne geçmek istiyor. Konuyla alakalı Coinbase CEO’su Brian Armstrong şunları söyledi: 

“Herhangi bir ülkede, özellikle de Kanada gibi ekonomik açıdan özgür bir yerde böyle şeylerin görmek şaşırtıcı.” 

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun kripto işlemlerine yaptırımlar getiren “Acil Durum Yasasını başlatmasının ardından göstericilere fon akışını çıkarma çabalarını hızlandırdı.  Konuya Fed Başkanı Powell bile dahil oldu ve şunları söyledi: 

“Lütfen davaları doğrudan saklama cüzdanlarından finanse etmeyin. Dondurma işlemlerinin geleceğine eminim. Göndermeden önce gözaltına almalardan geri çekilin.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin