Kanadalı düzenleyiciler, kripto para birimi ifşalarını iyileştirme konusunda rehberlik ediyor
Kanadalı düzenleyiciler, kripto para birimi ifşalarını iyileştirme konusunda rehberlik ediyor

Kanadalı düzenleyiciler, kripto para birimi ifşalarını iyileştirme konusunda rehberlik ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ülkenin 10 eyaletinden ve üç bölgesinden menkul kıymet düzenleyicilerinden oluşan Kanada Menkul Kıymet Yöneticileri (CSA), kripto varlıkları ile ilgili açıklamaların kalitesini iyileştirmek için yeni bir kılavuz yayınladı.

CSA başkanı ve Autorité des marchés financiers CEO’su Louis Morisset, yeni kılavuzun, kripto alanındaki şirketlerin yatırımcıların bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmak için vermeleri gereken bilgileri detaylandırdığını söyledi.

Morisset, “Kripto varlık endüstrisi nispeten gelişmekte ve özellikle benzersiz muhasebe sorunları ve denetim zorlukları sunmaktadır. Bu kılavuz, yatırımcıların bilinçli yatırım kararları vermeleri için gerekli bilgileri sağlamada kripto varlık raporlama düzenleyicilerini desteklemek içindir” açıklamasını yapıyor.

CSA, kriptoya olan ilginin artmasıyla birlikte rehberlik yayınladı

11 Mart’ta yayınlanan kılavuzda ayrıca kripto varlıklarının korunması, kripto ticaret platformlarının kullanımı, risk faktörleri, malzeme değişiklikleri ve promosyon faaliyetlerine ilişkin açıklama beklentileri de özetleniyor.

Ayrıca, karmaşık muhasebe ve ifşa sorunlarının üstesinden gelmede kripto varlıklarının ihraççılarına rehberlik ediyor.

Kılavuzda, “Yanlış veya yanıltıcı açıklamalardan kaçınmak ve yatırımcıların bilinçli yatırım kararları vermeleri için gerekli bilgileri sağlamak önemlidir” ifadesi yer alıyor.

Kanada’da gelişen bir kripto pazarı var. Kuzey Amerika’da halka açık ilk Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), bu ayın başlarında Kanada’da başlatıldı.

Purpose Investment’ın Bitcoin ETF’si Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda (TSX) işlem gördükten sonraki iki gün içinde yönetilen varlıklardan (AUM) 421,8 milyon dolar topladı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin