Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı, Blockchain testine başlıyor
Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı, Blockchain testine başlıyor

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı, Blockchain testine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı, Blockchain testine başlıyor. Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), yük taşımacılığını kolaylaştırmak için bir Blockchain çözümünü test etmek için Kanada’nın ikinci en büyük limanı ile ortaklık yapıyor.

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı, Blockchain’e önemli yatırımlar yapıyor

Kanada basınına göre CBSA, Montreal Limanı ile birlikte IBM ve Danimarkalı nakliye devi A.P. Moller-Maersk Group tarafından yapılan bir proje olan TradeLens ile çalışacak. Proje, mal taşırken meydana gelen kağıt miktarını azaltmayı umuyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında başlatılan proje, “konteynırları takip ederken elektronik çizelgeleme, gümrükleme ve faturalandırma” ile nakliye endüstrisini modernleştirmeyi amaçlıyor.  Yıl sonuna kadar projenin tamamen ticarileşmesi bekleniyor.

CBSA başkanı John Ossowski açıklamalarda bulundu:

Kanada’ya giren tüm gönderiler için tekil, güvenilir ve dijital bir tedarik zinciri oluşturma fırsatı sağlıyoruz.

Projenin ABD’deki belirli bir gönderi için geçiş süresini %40 düşürdüğünü ve bu sayede maliyetleri binlerce dolar azalttığı belirtiliyor.

Massachusetts Institute of Technology Ulaştırma ve Lojistik Merkezi’nde Blockchain araştırma ekibine liderlik eden Inma Borrella, bu projenin ana engellerinden birinin birlikte çalışmak için ortaklar bulmak olduğunu söyledi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin